Nuorten arjesta kertova Hilton! -elokuva puhutti

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaPäähenkilö Toni, ohjaaja Virpi Suutari ja presidentti Sauli Niinistö elokuvan jälkeen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi tiistaina 16. toukokuuta Elokuvasäätiöllä pidettyä Hilton! -dokumenttielokuvan kutsuvierasnäytöstä yhdessä ohjaaja Virpi Suutarin kanssa. Elokuvan päähenkilöistä paikalla olivat myös Janne, Mira, Sara ja Toni.

Elokuvan jälkeen keskusteltiin elokuvan esille nostamista teemoista. Paneelikeskusteluun osallistuivat presidentti Niinistön ja ohjaaja Virpi Suutarin lisäksi etsivä nuorisotyöntekijä Ville Koikkalainen, Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio ja kaksi helsinkiläistä nuorta. Elokuva herätti paljon näkemyksiä myös yleisön joukossa.

Nuoret toivovat työpaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia. Niiden kautta päivään tulee tarkoitus ja niiden kautta pääsee kokemaan onnistumisia. Yhteiskuntaan kaivattiin myös lisää inhimillisyyttä. Panelistit korostivat, että on tärkeää uskoa nuoria ja kuunnella heitä. Presidentti Niinistö huomioi, että jokainen voi tehdä asioita nuorten hyväksi – kunhan vaan herää tekemään.

Tommi Laitio summasi käydyn keskustelun ydinviestit: nuorilla on oikeus terveyteen ja tekemiseen. Jokaisella on oikeus kokea itsensä tarvituksi, kokea olevansa hyödyksi toiselle. Jokaisen pitäisi tuntea olonsa turvalliseksi, ja jokaisella pitäisi olla koti sekä ainakin yksi turvallinen aikuinen elämässään.

Elokuvan päähenkilöille osoittamissa sanoissa presidentti Niinistö totesi heillä kaikilla olevan aikamoista siviilirohkeutta jakaa omia kokemuksiaan elokuvan kautta. ”Sellaisella siviilirohkeudella voidaan viedä asioita eteenpäin.”

Kuvia

 Hilton! -dokumenttielokuvan ohjaaja Virpi Suutari tervehti presidentti Sauli Niinistöä. Elokuvan nuoret päähenkilöt, Mira ja Janne kättelevät presidentti Niinistön ennen elokuvaa. Helsingin nuoristoimenjohtaja Tommi Laitio ja presidentti Sauli Niinistö keskustelevat, taustalla Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Irina Krohn ja ohjaaja Virpi Suutari.
 Jokainen voi tehdä asioita nuorten hyväksi – kunhan vaan herää tekemään, presidentti Niinistö sanoi ennen elokuvaa. ’Lapsissa ja nuorissa heijastuu hyvin nopeasti se, kuinka yhteiskunta voi’, ohjaaja Virpi Suutari totesi esitellessään dokumenttielokuvansa. Presidentti Niinistö ja ohjaaja Suutari keskustelevat ennen elokuvan alkua.
 Etsivä nuorisotyöntekijä Ville Koikkalainen kertoi elokuvan jälkeisessä keskustelussa kokemuksiaan. Presidentti Niinistö ja dokumentin päähenkilöt Toni, Sara, Mira ja Janne.       Toni, ohjaaja Virpi Suutari ja presidentti Niinistö elokuvan jälkitunnelmissa.