Presidentinlinnassa vietettiin peruskorjauksen harjannostajaisia

Lippu nostettiin salkoon harjannostajaisten kunniaksi. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Lippu nostettiin salkoon Presidentinlinnassa harjannostajaispäivänä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Presidentinlinnan peruskorjaus etenee aikataulussa. Vesikattotyöt on saatu valmiiksi, ja harjannostajaisia vietettiin työmaalla keskiviikkona 2. huhtikuuta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävi harjannostajaisissa tervehtimässä ja kiittämässä työmaan väkeä. ”Jokainen ymmärtää, että vanhan korjaaminen on vaativaa työtä. Siinä varmasti törmää päivittäin tilanteisiin, joissa joutuu miettimään mitä tällä on aikanaan tarkoitettu ja miten tämä nykyaikaan soveltuu”, presidentti sanoi.

Linnanvouti Anne Puonti kertoi peruskorjaushankkeen vaiheista ja kiitti kaikkia hankkeeseen osallistuneita. ”Linnaa on rakennettu ja kunnostettu vaiheittain. Nyt olemme kaikki yhdessä tekemässä uutta kerrostumaa Presidentinlinnan rakennushistoriaan”, Anne Puonti sanoi.

Lisäksi tilaisuudessa kuultiin urakoitsijan ja työntekijöiden puheenvuorot ja tarjottiin perinteen mukaisesti hernekeittoa.

Kaksivuotisessa peruskorjauksessa Presidentinlinna korjataan rakennuksen käyttötarkoituksen edellyttämään kuntoon rakennus- ja kulttuurihistoriallisia arvoja kunnioittaen.

Peruskorjauksen työläin vaihe, huonokuntoisten perustusten vahvistaminen, saatiin päätökseen viime syksynä. Sen lisäksi uudistetaan talotekniikkaa, kunnostetaan pintoja sekä parannetaan kulkuyhteyksiä ja rakennuksen turvallisuutta. Myös arvokalusteita kunnostetaan ja entisöidään. Presidentinlinnaa on peruskorjattu edellisen kerran 1970-luvun alussa.

Peruskorjauksen on määrä valmistua syksyllä 2014 ennen itsenäisyyspäivää.

Peruskorjaushankkeen pääsuunnittelijana toimii LPR-arkkitehdit Oy ja projektinjohtourakoitsijana SRV Rakennus Oy. Hankkeen kustannusarvio on noin 45 miljoonaa euroa. 

Presidentti Niinistö tervehti työntekijöitä harjannostajaisissa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia.

Presidentti Niinistö tervehti työntekijöitä harjannostajaisissa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia.