Presidentti Niinistö EM-kisoihin lähteville Huuhkajille: Annatte loistavan esimerkin yhteistyöstä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Huuhkajat torstaina 3. kesäkuuta 2021. Kuvat: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia, Jyri Sulander/Palloliitto

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Huuhkajat torstaina 3. kesäkuuta 2021. Kuvat: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia, Jyri Sulander/Palloliitto

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen jalkapallomaajoukkueen torstaina 3. kesäkuuta 2021. Mäntyniemestä etäyhteydellä toteutetun tapaamisen aluksi presidentti luovutti Huuhkajille Suomalaisen Työn Liiton avainlipun.

”Yleensä tuo avain on luovutettu voitoista, mutta Suomalaisen Työn Liitto katsoo, että jo pääsy EM-kisoihin on voiton veroinen. Onneksi olkoon!” presidentti Niinistö sanoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kiitti joukkueen puolesta. ”Tämä joukkue on tehnyt pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä tämän saavutuksen eteen – ja työ jatkuu.”

Päävalmentaja Kanerva kertoi, että yhteishenki luotu yhdessä ja kaikkien vastuulla on hyvän ilmapiirin luominen. Kisojen ensimmäinen ottelu 12. kesäkuuta tulee olemaan tunteikas hetki kaikille: ”Koetaan, että nyt se konkretisoituu, tämä sukupolviunelma, nyt päästään käytännössä sitä toteuttamaan.”

”Meillä on aivan loistava ilmapiiri tässä jengissä, nöyrä ja kunnianhimoinen porukka”, joukkueen kapteeni Tim Sparv sanoi. ”Tässä on kiva olla ja nyt mennään haastamaan näitä kovia maita EM-kisoissa.”

Presidentti Niinistö sanoi, että Huuhkajat osoittaa, miten yhteiseen päämäärään voidaan pyrkiä yhdessä korostamatta ketään erikseen.

”Sillä on valtava vaikutus ihan varmasti tähän Suomen henkiseen ilmapiiriin. Viime kädessä me ollaan kuitenkin toinen toisistamme riippuvaisia, kuinka me osaamme tehdä yhteistyötä. Annatte siinä aivan loistavan esimerkin.”

Jalkapallon EM-kisat pelataan 11.6.–11.7.2021. Vuoden 2021 EM-kisat ovat järjestyksessään 16. Euroopan mestaruuskisat. Suomi pelaa 12. kesäkuuta avausottelun Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa.