Presidentti Niinistö jakoi kansainvälistymispalkinnot

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaKansainvälistymispalkinnon saajat ryhmäkuvassa: (vas.) L-Fashion Groupin hallituksen puheenjohtaja Pauli Kulvik, toimitusjohtaja Vesa Luhtanen ja myyntijohtaja Juha Luhtanen; tasavallan presidentti; Rovio Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Mikael Hed, johtaja Petri Järvilehto ja founder Niklas Hed; Blancco Oy:n hallituksen puheenjohtaja Michael Röchner ja toimitusjohtaja Kim Väisänen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakoi vuoden 2012 kansainvälistymispalkinnot viihde- ja peliyritys Rovio Entertainmentille, vaateteollisuusyritys L-Fashion Groupille ja tiedonhävitykseen erikoistuneelle Blanccolle torstaina 31. tammikuuta 2013.

Smolnassa järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa presidentti Niinistö onnitteli yritysten edustajia hienosta saavutuksesta. Hän toivoi, että palkittujen esimerkki rohkaisee myös muita ryhtymään yrittäjiksi ja suuntaamaan rohkeasti kansainvälisille markkinoille.

Viime vuosina uusien työpaikkojen luojana ovat profiloituneet pienet ja keskisuuret yritykset, presidentti sanoi. ”Suomalainen työ on kokenut muodonmuutoksia. Paperin valmistamisen tai koneiden rakentamisen lisäksi suomalaiset suunnittelevat ja markkinoivat pelejä, myyvät muotoilua ja muotia tai tarjoavat tietoturvapalveluja. Työn tuotto syntyy yhä useammin aineettomista tekijöistä.”

”Menestys puolestaan riippuu hyvän liikeidean ja sinnikkyyden lisäksi siitä, kuinka paljon riskiä yritykset ovat valmiita ottamaan. Tänään palkittujen Blanccon, L-Fashion Groupin ja Rovio Entertainmentin tekemät valinnat ovat kantaneet. Te olette onnistuneet lyömään itsenne läpi niin täällä kotimarkkinoilla kuin haastavilla kansainvälisillä pelikentillä.”

”Tavoitteenani on tukea suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja suomalaista työtä. Vienninedistämisen lisäksi se merkitsee, että teemme töitä investointien houkuttelemiseksi maahamme. Tässä taksvärkissä olen mielelläni mukana”, presidentti Niinistö sanoi.

Palkituista joensuulainen Blancco Oy on ollut edelläkävijä toimialallaan tiedonhävityksessä ja tietokoneiden uusiokäytössä. Lahteen vuonna 1907 perustettu vaateteollisuusyritys L-Fashion Group on pystynyt perinteisellä toimialalla uusiutumaan ja kansainvälistymään. Rovio Entertainment Oy on puolestaan ensimmäisenä suomalaisyrityksenä onnistunut rakentamaan globaalin viihdebrändin, jonka suosiosta kertoo Angry Birds -pelin viime vuonna rikkoma miljardin latauksen rajapyykki.

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaPresidentti Niinistö kättelee Angry Birds -pelin tuottaneen Rovion founderia Niklas Hediä, johtaja Petri Järvilehtoa ja toimitusjohtaja Mikael Hediä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia