Presidentti Niinistö kannusti nuoria aktiivisuuteen

Presidentti Niinistö keskusteli nuorten kanssa Ohjaamon avajaisissa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö keskusteli nuorten kanssa Ohjaamon avajaisissa. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili keskiviikkona 24. helmikuuta nuorille suunnatun Ohjaamo-toiminnan avajaisissa Helsingissä.

Presidentti Niinistö keskusteli tilaisuudessa nuorten kanssa. Nuoria puhuttivat erityisesti työllistämismahdollisuudet, Suomen taloustilanne sekä ajatukset tulevaisuudesta. Presidentti pohti nuorten kanssa, kuinka oma aktiivisuus voisi olla avuksi, kun nuoret pohtivat sopivia keinoja niin työnhakuun kuin toistensa auttamiseen.

”On kyllä tärkeää, että nuoret auttavat toinen toistaan. Olen esimerkiksi kiinnittänyt huomiota siihen, että nuorille pystyttäisiin takaamaan harrastusmahdollisuuksia. Se antaa mahdollisuuden saada kavereita ja kuulua porukkaan. Sitä voi helposti joutua ikään kuin tuupatuksi syrjään, siksi on tärkeää, että nuoret voivat tarjota apua toisilleen. Ja me vähän vanhemmat puolestaan voimme miettiä sopivia keinoja, pieniäkin sellaisia, nuorten auttamiseksi”, presidentti Niinistö sanoi.

Ohjaamo-toiminta on tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille nuorille, ja se tukee erityisesti erilaisissa siirtymävaiheissa olevia nuoria ja edistää koulutukseen ja työelämään kiinnittymistä. Tarkoituksena on se, että nuoret saisivat apua yhdestä paikasta. Ohjaamo-toimintaa on käynnissä noin 30 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Ohjaamo Helsinki on perustetuista Ohjaamoista suurin ja sen erityispiirteenä on esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten nuorten auttaminen. Ohjaamo Helsinki on kerännyt jo alkutaipaleellaan paljon osallistujia.

”Meillä on käynyt tässä Helsingin keskustassa jopa 1000 nuorta viikossa”, Ohjaamo Helsingin työelämävalmentaja Kim Lautamo kertoi.