Presidentti Niinistö Kaunialassa: Näinä aikoina voimme olla kiitollisia siitä, että Suomi on yksi vakaimpia valtioita maailmassa

Sotaveteraani Pentti Hooli ojensi kukat puoliso Jenni Haukiolle. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio osallistuivat perinteiseen Kaunialan sairaalan joulujuhlaan perjantaina 9. joulukuuta 2022.

Tilaisuudessa pitämässään puheessa presidentti Niinistö kertoi tapaamisen veteraanien ja lottien kanssa olevan kunnia, vaikka tänä vuonna se tapahtuukin synkällä hetkellä. ”Venäjän hyökkäys Ukrainaan on palauttanut sodan Eurooppaan. Te ymmärrätte rauhan arvon ja mitä sota ihmisille merkitsee.”

Presidentin mukaan veteraanien jättämä perintö pitää edelleen yllä poikkeuksellisen korkeaa maanpuolustustahtoa. ”Me suomalaiset emme ole herpaantuneet turvallisuutemme takaamisesta.” Lisäksi hän totesi, että haastavien aikojen keskellä suomalaisten auttamisen halusta voi olla ylpeä. ”Monet ovat lähettäneet apua rintamalle ja toiset ovat toivottaneet pakolaisia tervetulleiksi kotiseuduilleen, omiin koteihinsakin. Myös täällä Kaunialassa on kuntoutettu vammautuneita ukrainalaissotilaita. Tämä on arvostettavaa työtä.”

Veteraanien ja lottien lisäksi presidentti kiitti puheessaan Kaunialan sairaalan omistautunutta henkilökuntaa. ”Näinä aikoina voimme olla kiitollisia siitä, että Suomi on yksi vakaimpia valtioita maailmassa. Me menestymme luottamalla omiin vahvuuksiimme. Tulevien sukupolvien tehtävänä on viedä teidän veteraanien perintöä eteenpäin. Näin muistonne ja tekonne kantavat pitkälle tulevaisuuteen.”

Kaunialan sairaala on perustettu sotavammasairaalaksi vuonna 1946. Vakituisesti Kaunialassa asuvien sotainvalidien määrä on laskenut jo alle 10 henkeen. Rintamaveteraaneja on Kaunialan ympärivuorokautisessa hoivassa 15 henkilöä.