Presidentti Niinistö Kaunialassa: Oleellista on luottamus toinen toisiimme

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa Kaunialan sairaalan perinteiseen joulujuhlaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa Kaunialan sairaalan perinteiseen joulujuhlaan.

Kuva: Katri Makkonen/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa Kaunialan sairaalan perinteiseen joulujuhlaan. Tervehdyksessään presidentti sanoi, että juhla kuuluu jo perinteeseen ja aloittaa presidenttiparin joulunvieton.

Sotaveteraanien ja lottien kohtaamiset tekivät syvän vaikutuksen itsenäisyyspäivän vastaanotolla, presidentti Niinistö sanoi.

”Olemme jo pitkään saaneet elää rauhanaikaa. On silti aina pidettävä mielessä, etteivät rauha ja itsenäisyyskään ole koskaan itsestäänselvyyksiä. Te sotiemme veteraanit ja lotat tiedätte sen omasta kokemuksestanne.”

Kuuluisa Kaunialan toverihenki

Presidentti Niinistö totesi, että veteraanien ja lottien sodanajan uhraukset mahdollistivat vapauden ja itsenäisyyden säilymisen, ja jälleenrakentamisen ajan työ mahdollisti Suomen menestyksen. Meidän on syytä tuntea ja muistaa historiamme:

”Jakaantunut nuori valtio pystyttiin rakentamaan yhtenäiseksi, vakaaksi ja vauraaksi hyvinvointiyhteiskunnaksi ja kansanvallaksi. Tärkeää oli silloin ja nyt pyrkimys osallisuuden tunteeseen. Tällainen kestävä perusta on mahdollistanut sen, että tänä päivänä Suomi on monilla mittareilla maailman parhaimpia maita”

Presidentti painotti, että kaikkien on saatava kokea olevansa osallisia Suomessa. ”Yhdessä eteenpäin, niin kuin veteraanipäivän tunnus meitä kehottaa.”

”Oleellista on luottamus toinen toisiimme ja suomalaiseen yhteiskuntaan. Kuuluisa Kaunialan toverihenki – sitä tarvitaan yhteiskunnassamme lujittamaan yhteenkuuluvuuden ja luottamuksen tunnetta”, presidentti Niinistö sanoi.

Kaunialan Sairaala – aiemmin Kaunialan sotavammasairaala – on toiminut sotainvalidien hoito- ja kuntoutuslaitoksena vuodesta 1946 lähtien. Sairaala perustettiin Sotainvalidien veljesliiton toimesta ja ensimmäiset kahdeksan nuorta sotainvalidia saapuivat potilaiksi lokakuussa 1946.