Presidentti Niinistö Kaunialassa: Sotien jälleenrakennuksen ihmeet eivät unohdu

Kaunialan sairaalan joulujuhla 13.12.2019. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Kaunialan sairaalan joulujuhla 13.12.2019. Kuva: Juhani Kandell/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio osallistuivat perinteiseen Kaunialan sairaalan joulujuhlaan perjantaina 13. joulukuuta 2019.

Kaunialasta on tullut mieluinen osa presidenttiparin joulunajan perinnettä, presidentti sanoi. ”Juhla henkii yhteisöllisyyttä, isänmaallisuutta, joulun sanomaa. Vuosien takaa lämpimät muistot Kaunialasta ja sen hengestä usein palaavat mieleemme.”

Presidentti sanoi puheessaan, että vaikka talvisodan 105 päivää ovat jääneet pysyvästi muistiimme, niin Suomi selvisi toisesta maailmansodasta itsenäisenä ja vapaana demokratiana. ”Tämän ihmeen pohjalle oli mahdollisuus rakentaa toinen ihme. Kovia kokeneesta ja köyhästä Suomesta rakennettiin pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta.”

”Ilman teitä emme olisi tänään maa, joka on kärjessä lähes kaikissa hyvää mittaavissa kansainvälisissä tutkimuksissa”, presidentti sanoi.

”Sotien jälleenrakennuksen ihmeet eivät unohdu. Veteraanisukupolven työ muistuttaa meitä periksiantamattomuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja uhrautumisesta. Veteraanijärjestöjen ja monien muiden toimijoiden tekemä arvokas perinnetyö osaltaan aina varmistaa, että muisto säilyy vahvana.”

Presidentti kiitti puheessaan veteraanijärjestöjen arvokasta työtä veteraanien hyväksi sekä Kaunialan toiminnassa mukana olleita henkilöitä ja omistautunutta henkilökuntaa.

Kaunialan sairaala on perustettu sotavammasairaalaksi vuonna 1946. Sairaalassa on potilaita noin 200, joista veteraaneja keskimäärin 35.