Presidentti Niinistö Kemissä ja Torniossa: ”Yhdessä me olemme vahvoja tukemalla toinen toisiamme ”

Presidentti Niinistö vieraili musiikin, suomen kielen ja  matematiikan oppitunneilla. Kuva: Jouni Mölsä/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö vieraili musiikin, suomen kielen ja matematiikan oppitunneilla. Kuva: Jouni Mölsä/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Kemissä ja Torniossa keskiviikkona 6. huhtikuuta 2022. Vierailu alkoi Syväkankaan koululta, jossa presidentti Niinistö tutustui koulun toimintaan.

”Kaikille pitäisi olla ihan selvää se, ettei omaa itseään voi korottaa muita painamalla. Ja voikin olla joskus paikallaan, että jos sellaista kiusaamista näkee, panisi sen kiusaajan miettimään, että mikä kumman tarve hänellä on yrittää pönkittää itseään muitten kustannuksella. Se on aika suurta heikkoutta itse asiassa se semmoinen ajattelu”, presidentti Niinistö sanoi koulun pihalla esittämässään tervehdyksessä.

Presidentti totesi, että koululla on selvästi tehty paljon töitä sen eteen, että jokainen oppilas voisi tuntea olevansa onnellinen. ”Kaikki tunnemme huolta myöskin ilmastonmuutoksesta puhumattakaan nyt siitä, että Euroopassa käydään julmaa, kovaa sotaa. Kaikki nämä voivat painaa meidän mieltämme ja painavatkin, mutta kaiken sen ohella kannattaa muistaa, että yhdessä me olemme vahvoja tukemalla toinen toisiamme, viemme eteenpäin jokaisen asiaa.”

Jope Ruonansuun mukaan nimetyssä Jopensalissa presidentti Niinistö keskusteli oppilaiden ja opettajien kanssa kiusaamisen ehkäisystä ja koulun kuoro esitti Ruonansuun musiikkia. Tarjolla oli kahvin ohella oppilaiden valmistamia kampanisuja. Presidentti vieraili myös musiikin, suomen kielen ja matematiikan oppitunneilla.

Torniossa esillä rajayhteistyö

Kouluvierailun jälkeen presidentti Niinistö tapasi Kemin kaupungin edustajia Kemin Lumilinnassa. Keskustelujen aiheina olivat seudun ajankohtaiset asiat ja matkailuun liittyvät kysymykset.

Iltapäivällä presidentti Niinistö vieraili Suomen ja Ruotsin rajalla Torniossa. Keskusteluissa Tornion kaupungin ja Haaparannan kunnan edustajien kanssa aiheena oli muun muassa rajayhteistyö.