Presidentti Niinistö keskusteli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa keskiviikkona 9. maaliskuuta 2022. Etätapaamisessa olivat esillä Venäjän sotatoimet Ukrainassa, Euroopan turvallisuustilanne ja vallitsevan tilanteen vaikutukset Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

”Dialogi Euroopan johtajien kanssa on ollut tiivistä viime viikkoina. Me kaikki toivomme rauhaa. Samalla meidän on kylmäpäisesti ja analyyttisesti ajateltava, mikä on tässä uudessa tilanteessa parasta Suomelle ja suomalaisten turvallisuudelle”, presidentti Niinistö totesi.

Presidentti Niinistö tapaa eduskunnan valiokuntia säännöllisesti keskustellakseen heidän kanssaan ajankohtaisista asioista. Edellisen kerran presidentti tapasi ulkoasiainvaliokunnan 11. helmikuuta 2022.

Torstaina presidentti Niinistö tapaa eduskunnan puhemiehistöä, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat sekä eduskuntaan valittujen puolueiden johtoa. Perjantaina presidentillä on etätapaaminen eduskunnan puolustusvaliokunnan kanssa.