Presidentti Niinistö koululaisille: Pidetään yhteyttä ja keksitään uutta tekemistä

Kuva: Mai Lehtonen / Vantaan Veromäen koulu

Kuva: Mai Lehtonen / Vantaan Veromäen koulu

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustui Vantaan Veromäen koulun 1.-3. -luokkalaisten lähiopetukseen torstaina 9. huhtikuuta. Videotapaamisessa koululaiset kysyivät muun muassa presidentin tehtävistä, koronakriisistä, veneilystä sekä tietenkin Lennu-koirasta.

Videopuhelun aluksi presidentti kertoi tehtävistään ja nykytilanteesta. ”Elämme sellaista vaihetta, jota ei oikeastaan kukaan ole ennen kokenut”. Presidentti totesi, että aika voi tuntua vähän pelottavalta ja vieraaltakin. ”Täytyy muistaa se yhteyden pitäminen, kun ei oikein joukoissa voi liikkua. Luulen kyllä, että keksitte kyllä riittävästi tekemistä.”

Lasten kysymyksiin tasavallan presidentin työstä presidentti Niinistö kertoi, että palavereja riittää. Tällä hetkellä on mahdollisuuksien mukaan huolehdittava, että suomalaiset pärjäävät, samalla ylläpitäen normaaleja työtehtäviä. Kaikki ulkopoliittiset tapaamiset ovat peruuntuneet, mutta ”heti kun päästään liikkeelle, sitten onkin paljon odottamassa”.

Presidentti Niinistö videopuhelussa Mäntyniemestä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Lenkit pihapiirissä

Oppilaat olivat kiinnostuneita Lennu-koirasta, jota presidentti kuvaili kiltiksi, ystävälliseksi ja hyvin seuralliseksi. Koronatilanteesta Lennu ei tiedä mitään, mutta lenkkeilykuvioihin pandemia on vaikuttanut – nyt lenkit täytyy tehdä pihapiirissä.

”Se on hieno harrastus”, presidentti sanoi kysymykseen purjehduksesta, mutta totesi että on toiminut lähinnä apumiehenä ja painona. ”Vesillä tykkään liikkua ja olen käyttänyt aika paljon kajakkia melontaan”.

Erityisopettaja Sari Kontra kertoi etä- ja lähiopetuksen järjestämisestä ja arkipäivästä. Yhteydet ovat toimineet pääasiassa hyvin ja tukea on saatu sekä ”neuvottu toinen toisiamme. Nopeasti tähän etäopetukseen siirryttiin”.

Puhelun lopuksi presidentti Niinistö toivotti lapsillle ja opettajille hyvää pääsiäisen aikaa. Kevät merkitsee, että tapahtuu uutta ja mennään eteenpäin. ”Näinhän me tehdään”, presidentti sanoi.

Katso video

Presidentti Niinistö heijastettiin luokkahuoneen taululle. Kuva: Rebecca Kentala / Vantaan Veromäen koulu