Presidentti Niinistö luovutti Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin  Kalervo Kummolalle

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kalervo Kummola vastaanotti presidentti Niinistöltä liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin Kultarannassa. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö luovutti Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin puheenjohtaja Kalervo Kummolalle tiistaina 21. kesäkuuta.

Presidentti Niinistö luovutti ansioristin Kultarannassa järjestetyssä tilaisuudessa. Puheessaan presidentti kiitti Kummolaa siitä mittavast työstä, jota hän on tehnyt suomalaisen jääkiekkoilun ja etenkin nuorisojääkiekkoilun puolesta. 

”Se on se kaikista tärkein työ”, Kummola totesi nuorista. Matkan varrelle on mahtunut huonoja ja vähän harvempia hyviä hetkiä, mutta hyvät hetket kultaavat muistot, Kummola sanoi.

Kalervo Kummola on pitkään vaikuttanut suomalaisessa urheilussa erityisesti jääkiekon parissa. Aktiiviuransa jälkeen Kummola perusti Turussa Kiekko-67-joukkueen. Hän oli vuonna 1975 perustetun SM-liigan ensimmäinen toimitusjohtaja ja toimi  Suomen Jääkiekkoliitto ry:n hallituksessa ja lopulta liiton puheenjohtajana vuodesta 1997 aina vuoteen 2015 asti. Hänen kaudellaan Suomen Jääkiekkoliitto loi suhteet sekä National Hockey Leaguen että Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n kanssa. IIHF:n hallitukseen Kalervo Kummola valittiin vuonna 1998 ja sen varapuheenjohtajaksi vuonna 2003, joka luottamustehtävä jatkuu edelleen. Kummola on Suomen Jääkiekkomuseon perustajajäsen. Lisäksi hän on toiminut lukuisten Suomessa järjestettyjen jääkiekon arvokisojen järjestelytoimikuntien puheenjohtajana.

Suuri ansioristi annetaan tunnustukseksi erityisen ansiokkaasta liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Se on liikuntakulttuurin alalla jaettavista kunniamerkeistä merkittävin. Suuri ansioristi voi olla kerrallaan enintään kahdellatoista haltijalla. 

8.4.2016 Liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi Kalervo Kummolalle

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia