Presidentti Niinistö osallistui Kaunialan sairaalan joulujuhlaan

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio osallistuivat Kaunialan sairaalan (aiemmin Kaunialan sotavammasairaala) joulujuhlaan perjantaina 13. joulukuuta 2013.

Tervehdyksessään presidentti Niinistö muistutti elämänohjeesta, joka siirtyi veteraanien mukana rauhanajan maailmaan. ”Pienelle, itsenäisyydestään kamppailevalle maalle Veljeä ei jätetä -periaate oli sodan aikana moraalisesti tärkeä; kaatuneita tai haavoittuneita ei jätetty taistelukentille. Jos vain oli mahdollista, kaikista pidettiin huolta viimeiseen asti.”

Presidentti Niinistö korosti, että nuorista on pidettävä huolta, erityisesti heistä, joita uhkaa syrjäytyminen yhteiskunnan valtavirrasta. ”Kansakunnan tasapaino ja hyvinvointi on kestävällä pohjalla silloin kun jokainen sen jäsen tuntee kuuluvansa yhteiseen isänmaahan”.

”Teillä, arvoisat sotainvalidit, sota ei päättynyt rauhan solmimiseen. Olette kantaneet vammojanne läpi elämän”, presidentti sanoi. ”Me, tässä ajassa elävät, unohdamme helposti, miten pitkälle sodan jäljet ulottuvat. Osoitamme nöyrimmän kunnioituksemme uhrauksillenne ja työllenne Suomen hyväksi.”

Juhlan jälkeen presidenttipari kiersi sairaalan vuodeosastoilla tutustumassa sotainvalideihin ja veteraaneihin sekä Kaunialan sairaalan henkilökuntaan.

Sotainvalidien ja veteraanien hoito käynnistyi Kaunialassa vuonna 1946.

Kuvia

Asukkaiden lauluryhmä esiintyi Kaunialan sairaalan joulujuhlassa, johtajanaan Kirsi Virta. Aplodit esiintyjille. Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio kiersivät juhlan jälkeen sairaalan vuodeosastoilla tutustumassa sotainvalideihin ja veteraaneihin sekä sairaalan henkilökuntaan. Puoliso Jenni Haukio ja Kaunialan sairaalan hallituksen puheenjohtaja Vesa Ekroos keskustelevat.
Tervehdyksessään presidentti Niinistö muistutti elämänohjeesta, joka siirtyi veteraanien mukana rauhanajan maailmaan. ’Pienelle, itsenäisyydestään kamppailevalle maalle Veljeä ei jätetä -periaate oli sodan aikana moraalisesti tärkeä; kaatuneita tai haavoittuneita ei jätetty taistelukentille. Jos vain oli mahdollista, kaikista pidettiin huolta viimeiseen asti.’ Puoliso Jenni Haukio kättelee Olle Holmia. Presidenttipari kiersi Kaunialan sairaalan vuodeosastolla tutustumassa sotainvalideihin ja veteraaneihin sekä sairaalan henkilökuntaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Presidentti Niinistö kysyi Toivo Laineen kuulumisia.  Presidenttipari kiersi Kaunialan sairaalan vuodeosastolla tutustumassa sotainvalideihin ja veteraaneihin sekä sairaalan henkilökuntaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Porvoolainen Arnold Färdig keskustelee presidentti Sauli Niinistön ja puoliso Jenni Haukion kanssa, lähihoitaja Päivi Kolehmainen kuuntelee. Presidenttipari kiersi Kaunialan sairaalan vuodeosastolla tutustumassa sotainvalideihin ja veteraaneihin sekä sairaalan henkilökuntaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia