Presidentti Niinistö palkitsi ansioituneita äitejä

Palkitut äidit ryhmäkuvassa presidentti Niinistön kanssa. Kuva: MLL/Samuli Miettinen

Palkitut äidit ryhmäkuvassa presidentti Niinistön kanssa. Kuva: MLL/Samuli Miettinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui valtakunnalliseen äitienpäiväjuhlaan sunnuntaina 12. toukokuuta Valkoisessa Salissa. Juhlassa luovutettiin tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit 35 kasvattajana ansioituneelle äidille.

Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalit kultaristein luovutettiin äideille, jotka ovat luoneet ympärilleen kannustavan ja turvallisen kasvuilmapiirin. Palkittuja yhdistää vahva yhteiskunnallinen aktiivisuus sekä vapaaehtoistyö lasten ja nuorten parissa.

Palkittavien joukossa oli suurperheiden äitejä, yksinhuoltajia, sijais-, adoptio- ja tukivanhempia sekä erityislasten äitejä. Biologisten lastensa lisäksi palkitut ovat osallistuneet lastenlasten, lastenlastenlasten ja sijaislasten kasvattamiseen. Järjestöjen, yhdistysten ja urheiluseurojen sekä yhteiskunnallisen aktiivisuutensa kautta he ovat tukeneet monen lapsen ja nuoren elämää myös oman perhepiirinsä ulkopuolella.

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa kuultiin puheita ja musiikkiesityksiä. Juhlan jälkeen presidentti Niinistö osallistui kahvitilaisuuteen yhdessä palkittujen äitien kanssa.