Presidentti Niinistö Salossa: Mannerheim-ristillä palkittiin nimenomaan sotilaan teot

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

”Meidän on tunnettava historiamme ja sen eri vaiheet, jotta osaamme arvostaa ja ymmärtää tätä päivää”, presidentti Niinistö sanoi Mannerheim-ristin ritareiden kunnialaatan paljastamistilaisuudessa Salossa 7. kesäkuuta. ”Viime päiviin saakka ehdimme jo ehkä uskoa, että tänne Eurooppaan oli onnistuttu luomaan pysyvä rauhantila. Ukrainan tapahtumat kuitenkin osoittavat toista. Rauhan ja vapauden eteen on edelleen tehtävä yhdessä töitä myös Euroopassa.”

Sibelius-puistossa paljastettu muistomerkki kunnioittaa kolmen Saloon haudattua Mannerheim-ristin ritaria: eversti Hans Olof von Esseniä (ritari nro 30), alikersantti Eino Laisia (ritari nro 115) ja lentomestari Urho Lehtovaaraa (ritari nro 142).

”Mannerheim-ristillä palkittiin nimenomaan sotilaan teot. Sillä palkittiin niin sotamiehiä kuin kenraaleitakin. Tämä on mielestäni yksi kunnianosoituksen arvokkaimmista piirteistä”, presidentti Niinistö sanoi.

”Isänmaamme puolustaminen ankkuroituu sotiemme veteraaneilta sukupolvelta toiseen siirtyneeseen vahvaan maanpuolustustahtoon. Uskon, että maanpuolustustahdon vaaliminen ja isänmaamme puolustuksesta huolehtiminen on paras kiitos myös Mannerheim-ristin kantajille ja kaikille sotiemme veteraaneille!”

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio tervehtivät kunniavieraita. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Suomen lippu ja maanpuolustusjärjestöjen paikallisyhdistysten lippulinna. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia