Presidentti Niinistö: ”Sille, joka mahdottoman voittaa, on kaikki mahdollista – kaikki se hyvä, mitä elämä tarjoaa”

Presidentti Niinistö puhui suoran videoyhteyden välityksellä Presidentinlinnasta. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö puhui suoran videoyhteyden välityksellä Presidentinlinnasta. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui suomalaisten henkistä kriisinkestävyyttä koronapandemian aikana tukevan Suomi toimii -kampanjan avaukseen perjantaina 17. huhtikuuta yhdessä pääministeri Sanna Marinin kanssa.

”Me olemme kohdanneet mahdottoman, eikä se alkuunkaan ole ohi. Mutta tämä pirulainen on voitettavissa. Me nujerramme sen”, presidentti Niinistö sanoi videon välityksellä Presidentinlinnasta antamissaan avaussanoissa.

Presidentti korosti jokaisen omaa roolia koronapandemian torjunnassa: ohjeita ja sääntöjä tulisi noudattaa. On kuitenkin luonnollista, että ihmiset tuntevat myös ahdistusta ja sisäistä painetta. Tällöin on kyettävä hillitsemään itseään ja hakemaan malttia: ”Kaikki tämä on itsekuria. Itse asiassa sillä tavalla suojaamme itseämme, mutta suojaamme myöskin läheisiämme. Ja ennen kaikkea osoitamme kunnioitusta niille, jotka meistä pitävät huolta.”

Presidentti Niinistö muistutti myös, että aika parempaan koittaa. ”Jos me tämän mahdottoman, ja kun me tämän mahdottoman nujerramme, niin kannattaa muistaa, että sille joka mahdottoman voittaa, on kaikki mahdollista – kaikki se hyvä, mitä elämä tarjoaa. Minä haluan toivottaa kaikille voimia, kestävyyttä ja pidetään mielessä se itsekuri. Se on muiden kunnioittamista.”

Tilaisuus jatkui presidentin avaussanojen jälkeen pääministeri Marinin tiedotustilaisuudella, jossa hän käsitteli suomalaisten henkistä kriisinkestävyyttä ja esitteli Suomi toimii -kampanjaa tarkemmin yhdessä kampanjaan osallistuvien järjestöjen edustajien kanssa.

Valtioneuvoston Suomi toimii -kampanjalla pyritään tukemaan kansalaisten luottamusta tulevaisuuteen ja kannustamaan ihmisiä tekemään hyviä tekoja. Kampanjassa mukana ovat viranomaisten ja valmiusorganisaatioiden lisäksi alan keskeisiä järjestöjä.