Presidentti Niinistö tapasi Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin torstaina 24. marraskuuta 2022 Mäntyniemessä.

Presidentti ja puheenjohtaja keskustelivat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa ja Euroopan turvallisuudesta. Presidentti Niinistö totesi Euroopan unionin vastanneen Venäjän hyökkäyssotaan päättäväisesti ja vahvasti. EU on ollut yhtenäinen niin tuessaan Ukrainalle kuin vastauksessaan Venäjälle. On ensiarvoisen tärkeää, että tämä yhtenäisyys säilyy. Suomi on täysin sitoutunut EU:n pakotepolitiikkaan ja jatkaa tukeaan Ukrainalle niin kauan kuin on tarpeen.

Presidentti Niinistö ja puheenjohtaja von der Leyen tuomitsivat vahvasti Venäjän laittomat iskut Ukrainan siviilikohteisiin. Venäjä jatkaa Ukrainan energiainfrastruktuurin tarkoituksellista tuhoamista talven kynnyksellä aiheuttaen valtavaa inhimillistä kärsimystä. EU ja Suomi osana sitä jatkavat tukeaan Ukrainan kriittisen infrastruktuurin ylläpitämiseksi ja korjaamiseksi.

Puheenjohtaja von der Leyen osallistuu Suomen-vierailullaan luontokeskus Haltiassa järjestettävään Into the Woods -keskustelutapahtumaan.