Presidentti Niinistö tapasi Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n pääjohtajan 

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n (International Organization for Migration) pääjohtajan William Lacy Swingin maanantaina 7. marraskuuta Presidentinlinnassa.

Presidentti Niinistö ja pääjohtaja Swing keskustelivat tapaamisessa siirtolaisuuden globaaleista ilmiöistä sekä viime vuosina Eurooppaan kohdistuneesta muuttoliikkeestä. Keskustelussa painotettiin siirtolaisuuden juurisyihin puuttumisen tärkeyttä. Keskustelussa viitattiin myös IOM:n merkittävään asiantuntijarooliin hallitun, turvallisen ja järjestäytyneen siirtolaisuuden edellytysten luomisessa. IOM:n rooli on entisestään kasvanut sen liityttyä osaksi YK:n järjestelmää.

Kaksipäiväisen vierailunsa aikana pääjohtaja Swing tapaa myös mm. ulkoministeri Timo Soinin ja sisäministeri Paula Risikon ja vierailee vastaanottokeskuksessa. 

IOM on vuonna 1951 perustettu hallitustenvälinen järjestö, joka hoitaa laajasti siirtolaisuuteen liittyviä tehtäviä. IOM liittyi osaksi YK-järjestelmää syyskuussa 2016. Järjestöllä on 165 jäsenvaltiota ja sillä on toimistoja yli 100 maassa. Suomi on ollut IOM:n jäsenvaltio vuodesta 1991 ja IOM:n Suomen toimisto on perustettu vuonna 1993.