Presidentti Niinistö tapasi Karjalan Liiton edustajia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Karjalan Liiton edustajia perjantaina 16. lokakuuta 2020. Videotapaamisessa presidentti Niinistö korosti karjalaisen kulttuurin merkitystä koko yhteiskunnalle.

Tapaamisen aluksi presidentti Niinistö onnitteli Karjalan Liittoa 80-vuotisesta taipaleesta ja sen uutta puheenjohtajaa Outi Örniä valinnasta. Presidentti toimii Liiton juhlavuoden suojelijana. Juhlavuoden teemana on Sukupolvien ketju.

Presidentti Niinistö ja Liiton edustajat keskustelivat muun muassa ajankohtaisista asioista, juhlavuodesta ja suunnitelmista tuleville vuosille. Presidentti Niinistö korosti, että ei pidä unohtaa sitä vaikutusta, jonka karjalaiset toivat uusille asuinpaikkakunnilleen. Karjalaiset perinteet ovat rikastuttaneet Suomea paljon.

Karjalan Liiton edustajat toivat esille, kuinka Liiton toiminnassa pyritään löytämään uusia tapoja siirtää tietoa karjalaisuudesta uusille sukupolville esimerkiksi hyödyntämällä digitaalisia kanavia.

Karjalan Liitto on karjalaisen kulttuurin harrastus- ja kansalaisjärjestö, joka keskittyy karjalaisen kulttuurin esillä pitoon, säilyttämiseen ja uudistamiseen.