Presidentti Niinistö tapasi mediaa viimeistä kertaa Presidentinlinnassa: Kansan kosketus tuntuu ja se jää

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti viimeisen lehdistötilaisuutensa Presidentinlinnassa torstaina 29. helmikuuta 2024.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi mediaa viimeistä kertaa Presidentinlinnassa torstaina 29. helmikuuta 2024. Lehdistötilaisuudessa presidentti Niinistö kiitti suomalaisia kaikesta siitä tuesta, jota he ovat kuluneen 12 vuoden aikana osoittaneet.

Presidentti totesi 12 vuotta aiemmin valintansa jälkeen käyttäneensä ilmaisua kansan kosketuksesta. ”Vaalikampanjoissahan tapaa tuhansia, ehkä kymmeniä tuhansia ihmisiä. Useiden kanssa kerkeää ainakin jonkun sanan vaihtaa.” Presidentin mukaan nämä keskustelut ja kannustus jättävät pysyvät, unohtumattomat jäljet. ”Kansan kosketusta ei unohda. Se syvenee. Ja tietysti virkakauden puitteissa, kun paljon myöskin tapaa ihmisiä, ikään kuin vakiintuu se käsitys kansan kosketuksesta. Se on syvä.”

Presidentti sanoi tuntemuksen herättävän syvää kiitollisuutta, mutta myös äärimmäisen velvoittavan tunteen. ”He ovat luottaneet minuun, niinpä minun on sitten parhaani tehtävä. Tämä on se tunne, joka näistä 12 vuodesta päällimmäisenä tietysti jää mieleen.”

Kuluneet 12 vuotta ovat presidentin mukaan kuluneet yhä kiihtyvällä tahdilla – paljon on tapahtunut. ”Jos opeista puhutaan, niin kyllä päällimmäinen on se, että ihmisiä me vain kaikki olemme, suuret päällikötkin.”

Hän kertoi medialle esiin nousseen usein myös tekemisen rooli. ”Kumpi ompi viisaampi, pitää suurta ääntä ja tyytyä sitten siihen, että tulipa sanottua. Tai sitten yrittää tehdä ehkä vähän hienovaraisemmin sitä, minkä hyväksi näkee. Minä olen tämän jälkimmäisen opin kannattaja.”

Presidentti Niinistön 12 vuotta kestänyt aika Suomen tasavallan presidenttinä tulee päätökseen huomenna, kun tuleva tasavallan presidentti Alexander Stubb aloittaa toimessa. Huomenna tasavallan presidentin virkaanastujaisia voi seurata suorana lähetyksenä Yle TV1- ja Yle Fem ‑kanavilla sekä Yle Areenassa.

Videotallenne lehdistötilaisuudesta

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti viimeisen lehdistötilaisuutensa Presidentinlinnassa torstaina 29. helmikuuta 2024.