Presidentti Niinistö tapasi Naton pääsihteerin

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaPresidentti Sauli Niinistö toivottaa Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin tervetulleeksi Mäntyniemeen. Pääsihteeri vieraili Mäntyniemessä jo pääministeriaikoinaan. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Naton pääsihteerin Anders Fogh Rasmussenin torstaina 15. marraskuuta 2012 Mäntyniemessä.

Presidentti ja pääsihteeri keskustelivat työaamiaisella Suomen mahdollisesta osallistumisesta Islannin ilmavalvontaan osana pohjoismaista yhteistyötä. Molemmat totesivat, että osallistuminen olisi tärkeä askel pohjoismaisen yhteistyön tiivistämisessä ja myös harjoitustoiminnan kannalta.

Esillä oli myös Suomen ja Naton välinen yhteistyö. Pääsihteeri Rasmussen valotti Naton tilannetta aikana, kun etenkin Euroopassa joudutaan leikkaamaan puolustusmenoja.

Myös Afganistanin tilanne ja ISAF-operaation päättyminen vuoden 2014 lopussa sekä Nato–Venäjä -yhteistyö olivat aiheina aamiaiskeskustelussa.

Pääsihteeri Rasmussen tapaa vierailunsa aikana myös pääministeri Jyrki Kataisen, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman, ulkoministeri Erkki Tuomiojan ja puolustusministeri Carl Haglundin.