Presidentti Niinistö tapasi Ruotsin parlamentin puhemiehen

Presidentti Niinistö tapasi Ruotsin parlamentin puhemiehen Urban Ahlinin ja parlamentaarikkoja Mäntyniemessä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö tapasi Ruotsin parlamentin puhemiehen Urban Ahlinin Mäntyniemessä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Ruotsin parlamentin puhemiehen Urban Ahlinin ja ruotsalaisia parlamentaarikkoja Mäntyniemessä torstaina 25. helmikuuta.

Tapaamisessa keskusteltiin mm. Suomen ja Ruotsin yhteistyöstä, Itämeren alueen turvallisuustilanteesta sekä maahanmuutosta.

Puhemies Ahlin seurueineen on Suomessa virallisella vierailulla eduskunnan puhemiehen Maria Lohelan kutsusta. Hän tapasi presidentin ja puhemiehen lisäksi mm. kansanedustajia, ulkoministeri Timo Soinin sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen. Ohjelmassa oli lisäksi pyöreän pöydän keskustelutilaisuus Suomen ja Ruotsin yhteistyöstä muuttuvassa maailmassa. Puhemies Ahlinin seurueessa oli mukana kansanedustajia Ruotsin parlamentin eri ryhmistä.

Ruotsin parlamentin delegaatio Mäntyniemessä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Ruotsin parlamentin delegaatio Mäntyniemessä. Kuva: Tasavallan presidentin kanslia