Presidentti Niinistö tapasi salapoliiseja Mäntyniemessä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Niinistö tarjosi salapoliisikerhon jäsenille mehua ja jäätelöä Mäntyniemen terassilla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi salapoliiseja Mäntyniemessä 6. kesäkuuta. Vierailulla oli Lastensuojelun erityisosaamisen keskuksen Pesäpuu ry:n salapoliisikerho, jonka jäsenet ovat sijaishuollon piirissä olevia, SOS-lapsikylässä asuvia 5–10 -vuotiaita lapsia. Kaikki yhdeksän jäsentä kertoivat presidentti Niinistölle tutkimustensa tuloksia.

”Tutkimme yhdessä millaisista asioista hyvä lastensuojelu, auttaminen ja turvallisuus rakentuvat”, kehittämispäällikkö Sari-Anne Paaso ja projektityöntekijä Pipsa Vario Pesäpuu ry:stä kertoivat. Teemoina ovat auttaminen, osallisuus, elämän tärkeät asiat ja turvallisuus. Salapoliisien tutkimukset ovat paljastaneet muun muassa, että lasten täytyy saada elää turvassa ja nukkua rauhassa. Ja omat vanhemmat ovat ”ihan hirveän tärkeitä”. Salapoliisien kehittämä auttamiskone viekin välillä käymään äidin ja isän luona.

Kerhon oma maskotti, Salapoliisi-Mäyrä oli mukana vierailulla. Käsinukke Mäyrän avulla lasten on helpompaa puhua omaa elämää lähelle tulevista asioista. Mäyrä ei voi asua omassa synnyinkodissaan. Salapoliisit pitävät kuitenkin hyvää huolta Mäyrästä ja ovat tarkkoja, että se saa riittävästi unta ja ruokaa .

”Pääseekö Mäyrä uimaan?”, presidentti Niinistö tiedusteli kerholaisilta. ”Joo, mutta se tarvitsee kellukkeet”, salapoliisit kertoivat.

Salapoliisikerhon jäsenet saivat Mäntyniemen terassilla mehua ja jäätelöä. He ehtivät myös pelata shakkia presidentin kanssa. ”Missä on Lennu?”, lapset kysyivät, kun tutkimustulokset oli käyty läpi. Lennu saapuikin pian ja jokainen sai rapsuttaa.

Myös neljää presidenttiä palvellut turvamies kertoi kerholaisille työstään, joka on vähän samanlaista kuin salapoliisien homma. ”Vartioin, että kaikki asiat sujuvat hyvin”.

Kuvia

Mäntyniemessä vierailleet salapoliisit kertoivat presidentti Niinistölle tutkimustensa tuloksia. Lastensuojelun erityisosaamisen keskuksen Pesäpuu ry:n salapoliisikerhon jäsenet ovat sijaishuollon piirissä olevia, SOS-lapsikylässä asuvia 5-10 –vuotiaita lapsia. Tapiolan SOS-lapsikylän johtaja Sointu Möller (vas.), presidentti Sauli Niinistö, Mehiläisen yksikönjohtaja Marko Nikkanen ja Pesäpuu ry:n toiminnajohtaja Raili Bäck-Kiianmaa keskustelevat Mäntyniemen terassilla. Presidentti Niinistö tarjosi salapoliisikerhon jäsenille mehua ja jäätelöä.
'Huomaatteko pojat, että se ei ole ihan tavallinen lippu vaan tasavallan presidentin lippu', 3. adjutantti Petri Toivonen kertoi kerhon jäsenille. Salapoliisi-Mäyrä vieraili kerhon mukana Mäntyniemessä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia