Presidentti Niinistö tapasi Suomen Latinalaisen Amerikan kunniakonsuleita

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen Latinalaisessa Amerikassa toimivia kunniakonsuleita tiistaina 22. toukokuuta Presidentinlinnassa.

”Pidämme suuressa arvossa työtänne. Se vaatii diplomaattisia taitoja ja kykyä tulla toimeen ihmisten kanssa”, presidentti Niinistö sanoi toivottaessaan kunniakonsulit tervetulleiksi. ”Näemme maailman muuttuvan ja sitä myötä myös tehtävänne ovat muuttuneet moninaisimmiksi. Eräs haaste meille kaikille maailmanlaajuisesti on ilmastonmuutos. Jos ymmärrämme, että se on yhteinen vihollisemme, ilmastonmuutoksen vastainen taistelu voi myös yhdistää ihmisiä.”

Presidentinlinnassa oli paikalla kaikkiaan 39 kunniakonsulia Kolumbiasta, Panamasta, Venezuelasta, Belizesta, Costa Ricasta, El Salvadorista, Hondurasista, Meksikosta, Nicaraguasta, Argentiinasta, Uruguaysta, Paraguaysta, Chilesta, Boliviasta, Ecuadorista, Perusta ja Brasiliasta.

Suomen kunniakonsulit tekevät maailmalla arvokasta vapaaehtoistyötä Suomen eteen mm. auttamalla pulaan joutuneita suomalaisia, osallistumalla korkean tason vierailujen järjestelyihin ja vienninedistämisponnisteluihin. Kunniakonsulit ovat yksityishenkilöitä, jotka hoitavat tehtävää sivutoimisesti palkkiotta. He johtavat kunniakonsulaatteja, jotka täydentävät Suomen edustustoverkkoa ulkomailla.

Konsuleiden vanhin, Panaman kunniakonsuli Einar Simons (vas.), piti vastauspuheen presidentti Niinistölle. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia