Presidentti Niinistö tapasi Suomen paralympiajoukkueen urheilijoita

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Pyörätuolicurling-joukkueen valmentaja Lauri Ikävalko, maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto, presidentti Niinistö, alppihiihtäjä Katja Saarinen, lumilautailija Matti Suur-Hamari, Paralympiakomitean pääsihteeri Tiina Kivisaari sekä edessä Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen ja pyörätuolicurling-joukkueen jäsen Tuomo Aarnikka.Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Suomen paralympiajoukkueen edustajia 31. tammikuuta Mäntyniemessä. 

Presidentti Niinistö ja urheilijat keskustelivat tulevista kisoista ja menestymisen mahdollisuuksista eri lajeissa.  Kisoihin osallistuu lähes 700 urheilijaa 45 eri maasta. Paralympialaisissa on kuusi urheilumuotoa: maastohiihto, ampumahiihto, alppihiihto, kelkkajääkiekko, pyörätuoli-curling sekä ensimmäistä kertaa mukana oleva lumilautailu. Suomesta kisoissa on ensimmäistä kertaa urheilijoita pyörätuolicurlingissa ja lumilautailussa.

Talviparalympialaiset järjestetään Sotshissa 7.-13. maaliskuuta.

Kuvia

 Pyörätuolicurling-joukkueen valmentaja Lauri Ikävalko, maastohiihtäjä Ilkka Tuomisto, presidentti Niinistö, alppihiihtäjä Katja Saarinen, lumilautailija Matti Suur-Hamari, Paralympiakomitean pääsihteeri Tiina Kivisaari sekä edessä Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen ja pyörätuolicurling-joukkueen jäsen Tuomo Aarnikka.  Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen ja presidentti Niinistö.  Suomesta kisoissa on ensimmäistä kertaa urheilijoita pyörätuolicurlingissa ja lumilautailussa. Lumilautailu on uusi laji kisoissa.
 Presidentti Niinistö toivotti onnea ja menestystä kisoihin.