Presidentti Niinistö tapasi UN Womenin pääjohtajan

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka ja presidentti Sauli Niinistö. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

UN Womenin pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka ja presidentti Sauli Niinistö. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtajan, eteläafrikkalaisen Phumzile Mlambo-Ngcukan perjantaina 20. toukokuuta Presidentinlinnassa.

Presidentin ja pääjohtajan keskusteluissa olivat esillä mm. tasa-arvo Suomessa sekä HeForShe-aloite ja sen toimeenpano. Presidentti Niinistö kuuluu UN Womenin HeForShe-aloitteen Impact Champions -ryhmään. Noin 30 vaikuttajan ryhmä koostuu valtion- ja hallituksen päämiehistä sekä yritysten ja yliopistojen johtajista, jotka sitoutuvat edistämään sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vahvistamaan naisten oikeuksia ja mahdollisuuksia.

Pääjohtaja Mlambo-Ngcuka on Suomessa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakan vieraana ja tapaa kaksipäiväisen vierailunsa aikana myös suomalaisen yksityissektorin edustajia sekä vierailee eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa.

Naisten ja tyttöjen oikeuksien ja aseman parantaminen on yksi Suomen kehityspolitiikan neljästä painopisteestä. Suomi on ollut UN Womenin vahva tukija sen toiminnan käynnistymisestä vuonna 2011 lähtien.