Presidentti Niinistö tapasi Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran edustajia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran edustajia keskiviikkona 29. huhtikuuta 2020. Videotapaamisessa nuorisoneuvoston edustajat esittelivät presidentille vuoden 2019 Nuorisobarometriä.

Vuoden 2019 barometrin teemana on työ ja yrittäjyys. Presidentti Niinistö, nuorisoneuvosto ja Nuorisotutkimusseuran edustajat keskustelivat muun muassa nuorten kokemuksista työelämästä ja näkemyksistä sen tulevaisuudesta.

Nuorisoneuvosto kertoi, että barometrin tulosten mukaan nuoret toivovat työltä mielekkyyttä ja kokevat sen hyvin innostavana. Vaikka osa kantaakin huolta työn riittävyydestä ja kuormittavuudesta, työelämä ei näyttäydy nuorille epävarmana. Päinvastoin, siihen sitoudutaan vahvasti ja esimerkiksi yrittäjyyteen suhtaudutaan positiivisesti.

Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu 15–29-vuotiaiden Suomessa asuvien nuorten arvoja ja asenteita kuvaava tutkimussarja. Vuoden 2019 Nuorisobarometri perustuu 1907 puhelinhaastatteluun ja se julkaistiin 20.4.2020.