Presidentti Niinistö tapasi Venäjän pääministerin: Venäjä ja Suomi ovat turvallisia maita

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän pääministerin Dmitri Medvedev tapasivat Münchenin Münchenin kansainvälisessä turvallisuuskonferenssissa 12. helmikuuta 2016. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia<br/>

Presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän pääministerin Dmitri Medvedev tapasivat Münchenin Münchenin kansainvälisessä turvallisuuskonferenssissa 12. helmikuuta 2016. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin Münchenin kansainvälisessä turvallisuuskonferenssissa perjantaina 12. helmikuuta. Tapaamisessa olivat esillä mm. pakolaiskriisi, talous sekä Syyria ja Ukraina.

On hyvä, että keskusteluyhteydet Suomen ja Venäjän välillä ovat avoimet, presidentti Niinistö totesi tapaamisen alussa. Myös pääministerit sekä sisäministerit ovat keskustelleet äskettäin pakolaiskriisistä.

Presidentti Niinistön mukaan Suomessa ei ole voitu olla havaitsematta uutta ilmiötä  Venäjän rajalla. Aiemmin maiden välillä on toiminut vastavuoroisuus niin, ettei ilman viisumia ollut rajalle asiaa, presidentti sanoi. ”Mitä tulee turvapaikkaa hakeviin, niin sekä Venäjä että Suomi ovat turvallisia maita. Ja näin ollen turvapaikan hakijalla ei tulisi olla tällaista oikeutta valita.”

Rajaihmisten välillä on käyty tiivistäkin keskustelua, presidentti totesi. ”Toivomme varmasti kaikki, että löytyy sellainen ratkaisu, joka meitä kaikkia tyydyttää.”

Tapaamisen jälkeen presidentti Niinistö kertoi lehdistölle vierailevansa Venäjällä  presidentti Vladimir Putinin luona pääsiäisen aikaan.

13.2.2016 Presidentti Niinistö Münchenissä: Onko pahempaa vielä tulossa vai parempaa, rakentavaa?