Presidentti Niinistö tapasi Viron presidentti Karisin

Presidentti Niinistö ja presidentti Karis kävelivät kaupungintalolta Presidentinlinnaan. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Viron presidentti Alar Karisin Helsingissä keskiviikkona 11. toukokuuta 2022.

Presidentti Niinistö ja presidentti Karis keskustelivat Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa sekä turvallisuudesta Euroopassa ja lähialueillamme. Niinistö kertoi Karisille Suomen päätöksenteosta mahdolliseen Nato-jäsenyyteen liittyen. Karis totesi Viron vahvan tuen Suomelle ja sen valinnoille.

Ennen Presidentinlinnassa käytyjä kahdenvälisiä keskusteluja presidentti Niinistö ja presidentti Karis osallistuivat Suomen ja Viron välistä yhteistyötä rakentavan Tuglas-seuran 40-vuotisjuhlaseminaariin Helsingin kaupungintalolla.

Seminaarissa pitämässään puheenvuorossa Niinistö totesi, että elämme uutta historiallista murroskautta. ”Venäjä on sodallaan Ukrainassa rikkonut Euroopan turvallisuuden. Tämän järistyksen vaikutus tuntuu pitkään myös Itämeren alueella.”

”Usein pienet valtiot nähdään historian voimien pelinappuloina. Mutta Suomen ja Viron pitkä yhteinen historia voidaan lukea myös toisin: Se on tarina selviytymisestä, jopa menestymisestä.”, presidentti sanoi,

Seminaarissa kuultiin puheenvuoroja Suomen ja Viron välisen yhteistyön nykytilasta ja pohdittiin, mitä lisäarvoa tiiviimpi suomalais-virolainen yhteistyö voisi tuoda kulttuurin, kielen ja yhteiskunnan eri aloilla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Tuglas-seuran 40-vuotisjuhlaseminaarissa 11. toukokuuta 2022. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia