Presidentti Niinistö tapasi Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemiehen

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen puhemiehen John Boehnerin Presidentinlinnassa tiistaina 30. kesäkuuta. Keskusteluissa olivat esillä mm. kahdenväliset transatlanttiset suhteet ja TTIP-kumppanuus, Itämeren alueen turvallisuus sekä energiakysymykset.

Keskustelujen aluksi presidentti Niinistö toivotti puhemies Boehnerin ja tapaamisessa mukana olleet edustajahuoneen jäsenet tervetulleiksi Suomeen. Presidentti Niinistön mukaan vieraat oppivat matkan aikana paljon Euroopan kohtaamista ongelmista: taloudesta, Kreikan tilanteesta ja Ukrainan kriisistä.

”On erittäin tärkeää, että vierailunne vahvistaa myös transatlanttisia suhteita. Transatlanttinen sillanrakennus on arvo sinällään”, presidentti Niinistö sanoi.

Puhemies Boehner painotti Suomen ja Yhdysvaltojen hyviä kahdenvälisiä suhteita. Suomi on ollut aina hyvä liittolainen ja Yhdysvaltain ystävä, hän sanoi.

Tapaamisessa oli mukana myös seitsemän edustajainhuoneen jäsentä Susan Brooks, Mike Kelly, Daniel Lipinski, John Shimkus, Michael Simpson, Anne Wagner ja Greg Walden.

Vierailullaan puhemies Boehner tapasi  myös eduskunnan puhemies Maria Lohelan ja ulkoministeri Timo Soinin.

Edustajainhuoneen puhemies on Yhdysvaltain valtiollisessa arvojärjestyksessä kolmas heti presidentin ja varapresidentin jälkeen. Puhemies Boehner on toiminut tässä tehtävässä tammikuusta 2011 lähtien.

Kuva: Lehtikuva

Kuva: Lehtikuva