Presidentti Niinistö tapasi YK:n pääsihteerin

Copyright © Tasavallan presidentin kansliaCopyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi YK:n pääsihteerin Ban Ki-Moonin maanantaina 26. maaliskuuta 2012 Etelä-Koreassa Soulissa, jossa järjestetään kansainvälinen ydinturvahuippukokous.

Ennen huippukokouksen alkua järjestetyssä kahdenvälisessä tapaamisessa pääsihteeri Ban kiitti Suomea vahvasta tuesta Yhdistyneille kansakunnille ja sen alajärjestöille. Presidentti Niinistön mukaan Suomen kaltainen pieni maa arvostaa mahdollisuutta toimia YK:ssa tasavertaisena muiden jäsenmaiden kanssa, ja hän lupasi että Suomi jatkaa aktiivista toimintaansa YK:ssa.

Presidentti Niinistö ja pääsihteeri Ban keskustelivat myös Lähi-idästä ja Syyrian tilanteesta sekä kestävästä kehityksestä ja kesäkuussa järjestettävästä Rio+20-huippukokouksesta. Lisäksi keskustelussa oli esillä rauhanvälitys. Pääsihteeri Ban kiitti Suomea tuesta YK:n rauhanvälitystoiminnalle, ja molemmat päämiehet totesivat, että rauhanvälitykseen ja konfliktien ennaltaehkäisyyn kannattaa panostaa, sillä siten on mahdollista myös säästää rauhanturvatoimintaan kuluvia resursseja.

Presidentti Niinistö tapasi YK:n pääsihteerin nyt toistamiseen. Ensimmäinen tapaaminen oli Suomessa pääsihteeri Banin virallisella vierailulla vuonna 2009, jolloin Niinistö toimi eduskunnan puhemiehenä. Molemmat muistelivat vierailua lämpimästi.