Presidentti Niinistö tarkasti Maavoimien pääsotaharjoituksen Pohjois-Karjalassa

Kuva: Jouni Mölsä/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tarkasti Maavoimien Kontio 22 -pääsotaharjoituksen 28.–29. marraskuuta 2022 Pohjois-Karjalassa.

”Me suomalaiset emme ole unohtaneet turvallisuuden merkitystä. Sen huomaa, että väki on tosissaan, reserviläisetkin”, presidentti sanoi harjoituksen yhteydessä järjestetyssä mediatapaamisessa.

Saapumisiltana maanantaina presidentti Niinistö sai tilannekatsauksen maanpuolustuksen järjestelyihin Pohjois-Karjalassa, jonka jälkeen presidentti yöpyi harjoitusalueella puolijoukkueteltassa.

Seuraavana päivänä tiistaina presidentti Niinistö tarkasti pääsotaharjoituksen tutustuen muun muassa jääkärikomppanian sekä raskaan patteriston toimintaan. Ohjelma sisälsi harjoitusjoukkojen hyökkäys- ja puolustustaisteluiden seuraamista. Presidentti keskusteli myös Pohjois-Karjalan rajavartioston kanssa sekä lounasti yhdessä reserviläisten kanssa.

”Ripeää, tehokasta ja asiantuntevaa toimintaa sotilailta”, presidentti Niinistö totesi seurattuaan harjoitukseen osallistuneiden varusmiesten toimintaa.

Kontio 22 on Maavoimien vuoden 2022 pääsotaharjoitus. Harjoitukseen osallistuu noin 8 000 sotilasta, joista noin 4 800 on varusmiehiä ja 2 000 reserviläisiä. Osa reserviläisistä toimii harjoituksessa kouluttajina.