Presidentti Niinistö teki viimeisen maakuntamatkansa Saloon

Presidentti Niinistö tapasi paikallisia torikahveilla Salossa. Kuva: Riikka Hietajärvi/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö tapasi paikallisia torikahveilla Salossa. Kuva: Riikka Hietajärvi/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki viimeisen maakuntamatkansa torstaina 22. helmikuuta 2024. Vierailu suuntautui presidentin kotiseudulle Saloon, jonne hän 12 vuotta aiemmin teki myös ensimmäisen maakuntamatkansa uutena tasavallan presidenttinä.

Vierailun aluksi presidentti Niinistö tapasi Salon kaupungin edustajia kaupungintalolla ja keskusteli heidän kanssaan alueen ajankohtaisista asioista. Esillä oli muun muassa kaupungin kehittäminen ja liikkuminen. Presidentti Niinistö kehui Salon kaupungilla olevan maailman monipuolisin urheilupuisto, jota hän kertoi pitäneensä esillä myös vieraillessaan ulkomailla.

Kaupungin johdon tapaamisen jälkeen presidentti Niinistö piipahti torikahveilla. Presidenttiä tervehtimään oli saapunut satamäärin paikallisia ja osa myös hieman kauempaa.

Mediaa tavatessaan presidentti totesi vierailun olevan nostalginen ja muistorikas. ”Se herättää paljon hienoja muistoja ja ennen kaikkea valtavasti tietysti lämmittää se, että näkee ihmisten olevan joukolla liikkeellä. Monet tuttuja muistelemassa vähän vanhoja. On hyvä kerääntyä tällä tavalla yhteen.”

Paikalle presidenttiä tapaamaan oli saapunut paljon myös nuoria. Presidentti totesikin Salon olevan hieno ja turvallinen paikka kasvaa ja kehittää itseään. ”Niin kuin koko Suomikin ja eteenpäin me aina menemme. Nyt on hyvä kaiken huolen keskellä huomata, että meillä on valtavasti suomalaisilla sellaisia ominaisuuksia, että me luotamme toisiimme. Meillä on myös tunnetta siitä, mistä itse on vastuussa siihen mittaan kuin kykenee. Niillä eväillä me pärjäämme pitkälle.”

Kysymykseen, mistä presidentti toivoi hänet itsenä muistettavan, hän totesi: ”Oikeastaan siitä, mistä jokainen voi toivoa ja uskoa itsensä muistettavan, eli teki sen mitä piti tehdä.”