Presidentti Niinistö toivotti onnea Rioon lähtevälle paralympiajoukkueelle

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidenttipari ja osa Rioon lähtevästä paralympiajoukkueesta. Kaikkiaan Suomea edustaa paralympialaisissa 27 urheilijaa. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio tapasivat Suomen paralympiajoukkueen edustajia 24. elokuuta Mäntyniemessä. 

Presidentti Niinistö toivotti tapaamisessa joukkueelle oikein hyvää kisamenestystä. ”Me kyllä seuraamme täällä kisoja. Toivottavasti tunnelma muotoutuu samanlaiseksi kuin Lontoossa, sehän oli aivan huikeata”, presidentti Niinistö muisteli. Presidenttipari seurasi vuoden 2012 paralympialaisia paikan päällä Lontoossa.

Presidentti muistutti, että vaikka menestystä toivotaan, joskus urheiluun kuuluvat myös epäonnistumiset. ”Oikeastaan epäonnistumiset ovat vain seuraavan onnistumisen esivaihetta.”

Samalla presidentti kuitenkin totesi, että eiköhän nyt kuitenkin toivota enemmän niitä onnistumisia. ”Kansa kaipaa mitaleja”, presidentti totesi kannustavasti joukkueelle. 

Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen kertoi että tavoitteena on Riosta kuudesta kymmeneen mitalia. ”Olemme lähdössä erittäin hyvällä asenteella – kunto ja asenne ovat huippuunsa viritettyjä. Huippu-urheilussa ei kuitenkaan pärjätä pelkästään sillä. Tarvitaan myös onnea”, puheenjohtaja Pohjonen sanoi. 

Kisajoukkue antoi presidenttiparille lahjaksi lohdunkantajakorut, joilla tuetaan uutta Lastensairaalaa. Presidentti sai syntymäpäivälahjaksi myös maalipallon, jossa on koko joukkueen nimikirjoitukset.

Riossa 7.-18. syyskuuta järjestettävissä kesäparalympialaisissa Suomea edustaa 27 urheilijaa ja 2 opasurheilijaa. He edustavat sinivalkoisia värejä kaikkiaan 11 eri lajissa. 

Lontoon kesäkisoista Suomen paraurheilijat toivat kuusi mitalia ja 12 pistesijaa.

Presidentti Niinistö kättelee pyörätuolikelaaja Henry Mannia, purjehtija Niko Salomaa odottaa vuoroaan. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö kättelee pyörätuolikelaaja Henry Mannia, purjehtija Niko Salomaa odottaa vuoroaan. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia