Presidentti Niinistö Turun Vartiovuoren kesäteatterin 60-vuotisnäytännössä

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö yhteiskuvassa näytelmän työryhmän kanssa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti ja rouva Jenni Haukio olivat lauantaina 2. elokuuta 2014 katsomassa Turun kesäteatterin juhlanäytelmää ”Ella ja presidentti”. Turun kesäteatteri on Suomen pisimpään yhtäjaksoisesti samalla paikalla toiminut kesäteatteri. Ennen juhlanäytöksen alkua näyttelijät eri vuosikymmeniltä muistelivat teatterin taivalta ja myös presidentti Niinistö onnitteli teatteria tervehdyksessään.

Presidentti kiitti Turun Vartiovuoren teatteria erityisesti siitä, että se keskittyy koko perheen näytelmiin. ”Jos lapsi lähtee näytöksestä ajattelen, että olipa sikahyvä esitys, niin tavoite on saavutettu ja näitä lapsia nähdään yleisössä myös heidän aikustuttuaan”, presidentti Niinistö totesi. Presidentti hauskuutti yleisöään myös paljastamalla, että esitys etukäteen hieman jännitti häntä ”ettei presidentti vaan töppää”, hän sanoi viitaten näytelmän presidenttiin.

Ella ja presidentti on Timo Parvelan Ella-kirjojen pohjalta Vartiovuorelle sovitettu näytelmä. Päärooleissa ovat Tuula Väänänen (Ella), Jarkko Kallionpää (presidentti), Emmi Kaislakari (Hanna), Jukka Leisti (opettaja) ja Lola Wallinkoski (rehtori), jotka myös tapasivat presidentti Niinistön näytelmän väliajalla.