Presidentti Niinistö valtiovierailulle Kanadaan

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö kertoi valtiovierailusta Suomen ja Kanadan taloussuhteita käsittelevässä seminaarissa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 48/2014
15.9.2014

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tekee puolisonsa Jenni Haukion kanssa valtiovierailun Kanadaan 8.-11. lokakuuta 2014.

Vierailu alkaa Ottawasta, jossa presidentti Niinistö tapaa 9. lokakuuta Kanadan kenraalikuvernöörin David Johnstonin, parlamentin molempien kamarien eli senaatin ja alahuoneen puhemiehet sekä pääministeri Stephen Harperin. Keskustelujen pääaiheita ovat Suomen ja Kanadan kahdenväliset suhteet ja taloudelliset mahdollisuudet sekä arktinen yhteistyö. Kanada toimii Arktisen neuvoston puheenjohtajana 2013-2015, ja Suomen puheenjohtajuuskausi alkaa vuonna 2017.

Perjantaina 10. lokakuuta presidenttipari siirtyy Torontoon, jossa on ohjelmassa Ontarion provinssin edustajien tapaaminen sekä Suomen ja Kanadan taloussuhteisiin keskittyvä tilaisuus. Lisäksi presidenttipari vierailee Toronton yliopistolla.

Presidentin seurueeseen kuuluu elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sekä yritysjohtajien valtuuskunta.

Presidentti Niinistö kertoi tulevasta valtiovierailustaan maanantaina 15. syyskuuta Helsingissä järjestetyssä seminaarissa, jossa käsiteltiin Suomen ja Kanadan taloudellisia suhteita. Presidentin mukaan maiden talousyhteistyön tiivistämiseen on nyt otollinen hetki.

”Nousevat arktiset mahdollisuudet lähentävät meitä jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Arktinen teknologia, puhdas energia ja kaivostoiminta – kaikilla näillä aloilla on kaksi maata jotka erottuvat ja nousevat kärkisijoille tutkimuksissa ja vertailuissa: Suomi ja Kanada”, presidentti sanoi avatessaan seminaarin.

Presidentti Niinistö nosti esille myös EU:n ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen (CETA), joka helpottaa yritysten toimintaa sekä tavara- ja palvelukauppaa. Seminaarin järjestivät Suomen ulkoministeriö ja Kanadan Helsingin-suurlähetystö.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kanadan Suomen-suurlähettiläs Andreé Cooligan, kansanedustaja Kimmo Sasi, presidentti Sauli Niinistö ja Suomen Kanadan-suurlähettiläs Charles Murto Suomi-Kanada talousseminaarissa eduskunnan pikkuparlamentissa 15. syyskuuta 2014. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia