Presidentti Niinistö vastaanotti juhannuslohen ja kesäperunat

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö tutkii Veikko Guttormin ja Janne Näkkäläjärven tuomaa vonkaletta. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti juhannuslohen torstaina 28. kesäkuuta Kultarannassa. Saamelaisalueen koulutuskeskuksen johtokunnan puheenjohtaja Veikko Guttorm ja kehitysjohtaja Janne Näkkäläjärvi toivat 16 kiloisen ja 118 senttiä pitkän Tenojoesta pyydetyn lohen.

”Tuosta saa hyvän kalakeiton”, presidentti Niinistö sanoi ihaillessaan komeaa vonkaletta.

Presidentti ja vieraat keskustelivat tapaamisessa mm. pohjoisen elinkeinoista ja matkailusta. Tenon lohi on elintärkeä monille ihmisille. Palveluammatit ovat tänä päivänä olennainan  tulonlähde pohjoisen asukkaille, Guttorm ja Näkkäläjärvi kertoivat.

Kesäperunat ja ruisleipää

Kultarannan laituriin tuotiin aikaisin aamulla myös toisenlainen juhannustervehdys. Naantalin yrittäjät toivat Timo Raitmaan johdolla presidenttiparille laatikollisen uusia perunoita, jotka oli nostettu Riitonpään tilalta. Lounaisrannikon maaseutunuoret toivat taikinajuureen leivotun ruisleivän.

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Naantalien yrittäjien Timo Raitmaa (vas.) toi kesäperunat ja Lounaisrannikon Maaseutuyrittäjien Juhani Suomi ja Jan-Miikael Rytsölä ruisleivän. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia