Presidentti Niinistö vastaanotti musiikillisia vapputervehdyksiä Mäntyniemessä

Ylioppilaskunnan Laulajat Mäntyniemessä

Presidentti Niinistö tervehtii Helsingin Yliopiston Ylioppilaskunnan puheenjohtajaa Anu Aarniota. Rouva Haukio keskustelee kuoron johtajan Pasi Hyökin kanssa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio aloittivat vapunpäivän vieton Ylioppilaskunnan Laulajien sävelten saattelemana. Noin 60 laulajan kuoro kajautti Mäntyniemen pihalla mm. Pave Maijasen Lähtisitkö-kappaleen serenadina rouva Haukiolle. Orkesterin johtajana toimi Pasi Hyökki. Puheen presidenttiparille piti Helsingin ylioppilaskunnan puheenjohtaja Anu Aarnio. Aarnio toivoi puheessaan, että nuorille annettaisiin enemmän aikaa, enemmän tasa-arvoista vanhemmuutta ja enemmän uskoa siihen, että edessä on hyvä tulevaisuus. Presidentti Niinistö vastasi puheeseen korostamalla hyvinvoinnin merkitystä yhteiskuntarauhan säilyttäjänä. 

Ylioppilaskunnan Laulajat on Suomen vanhin suomenkielinen kuoro. Vapputervehdysperinne tasavallan presidentille on alkanut jo vuonna 1951, jolloin vastaanottajana oli presidentti Paasikivi.

Vapunpäiväntervehdyksen presidenttiparille toi myös Sastamalan opiston ja musiikkiopiston orkesteri.  25 hengen orkesteri esitti Sandy Ahjon johdolla Marja Ikosen Entratan ja Mikko Perkoilan Lohikäärme ja 7 prinsessaa. Joukon nuorin esiintyjä oli 10-vuotias. Kappaleiden välissä Suomen Työväen Musiikkiliiton varapuheenjohtaja Risto Lahti piti tervehdyspuheen. Varapuheenjohtaja Lahti korosti puheessaan musiikin merkitystä hyvinvoinnin lisääjänä työväestön, lasten, nuorten ja ikääntyvien elämässä. Presidentti Niinistö sanoi olevansa samaa mieltä musiikista hyvinvoinnin lisääjänä ja kertoi kuulleensa, että kuoroon kuuluvat elävät keskimäärin neljä vuotta muuta väestöä pidempään.   

Sastamalan musiikkiopiston soittajia Mäntyniemessä

Sastamalan musiikkiopiston nuoret soittajat ja rouva Jenni Haukio vappupäivänä Mäntyniemessä.