Presidentti Niinistö vastaanotti Paasikivi-Seuran ja Suomen Mitalitaiteen Killan taidemitalin

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Presidentti Niinistö vastaanotti taidemitalin Mäntyniemessä. Paasikivi-Seuran puheenjohtaja Matti Vanhanen luovutti mitalin. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Paasikivi-Seuran ja Suomen Mitalitaiteen Killan yhdessä toteuttaman taidemitalin ensimmäisen kappaleen Mäntyniemessä 19. joulukuuta 2016. 

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö -taidemitalin etupuolella on presidentin muotokuva ja kääntöpuolella hahmottuu kuva kahden ihmisen paljaiden jalkapohjien ja varpaiden jättämistä jäljistä. Mitali on nimeltään Kohtaaminen ja sen on suunnitellut ja toteuttanut kuvanveistäjä Tapio Kettunen. 

Paasikivi-Seura on teettänyt mitalin jokaisen tasavallan presidentin kunniaksi J.K. Paasikivestä lähtien. Suomen mitalitaiteen Kilta ry on tehnyt taidemitalit kaikista presidenteistämme K.J. Ståhlbergista alkaen.

Mitalin presidentti Niinistölle luovuttivat Paasikivi-Seuran puheenjohtaja Matti Vanhanen ja Suomen Mitalitaiteen Killan puheenjohtaja Ilkka Voionmaa seurueineen.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Paasikivi-Seura ry:n puheenjohtaja Matti Vanhanen, Paasikivi-Seura ry:n varapuheenjohtaja  Martti Häikiö, Mitalitaiteen Kilta ry:n puheenjohtaja Ilkka Voionmaa, Mitalitaiteen Edistämissäätiön puheenjohtaja Mikko Timisjärvi, Paasikivi-Seuran taloudenhoitaja  Risto Pellinen, kuvanveistäjä  Tapio Kettunen sekä Paasikivi-Seuran sihteeri Katariina Enäjärvi-Miinin. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia