Presidentti Niinistö vastaanotti ”Suomalaisia tieteen huipulla” -kirjan

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Kirjan toimittajat professori ja tähtitieteilijä Tapio Markkanen (oik.) ja tapahtumapäällikkö Paula Havaste sekä dosentti Allan Tiitta, kustannustoimittaja Ani Kuusjärvi ja kustannusjohtaja Leena Kaakinen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti ”Suomalaisia tieteen huipulla” -kirjan tiistaina 16. syyskuuta 2014 Mäntyniemessä. Kirjaa olivat luovuttamassa mm. sen toimittajat professori ja tähtitieteilijä Tapio Markkanen ja tiedekeskus Heurekan tapahtumapäällikkö Paula Havaste.

Kirja esittelee sata suomalaisen tieteen vaikuttajaa 1700-luvulta lähtien nykyaikaan. Kirjan tarkoitus on myös innostaa lukijoita tieteestä ja johdattaa nuoria kiinnostumaan tutkimuksesta.

Tekijät kertoivat, että kirja on saanut hyvän vastaanoton kouluissa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kiitti kirjan luovuttajia – arvokas teos kertoo vielä arvokkaammasta työstä. Presidentti Niinistön mukaan osaamista, taitamista ja tietämistä on pidetty Suomessa aina suuressa arvossa.