Presidentti Niinistö vastaanotti vuoden 2018 Nuorisobarometrin

Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran edustajat yhteiskuvassa presidentin kanssa Mäntyniemen aulassa. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Nuorisobarometri 2018:n torstaina 11. huhtikuuta Mäntyniemessä. Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran edustajat kertoivat tapaamisessa nuorten arvoja ja asenteita kuvaavan barometrin tuloksista.

Tutkimuksen luovuttajat kertoivat, että nuorten usko Suomen tulevaisuuteen on barometrin mukaan merkittävästi parantunut. Myös luottamus yhteiskunnan instituutioihin on vahvaa. Kaksi kolmannesta nuorista kokee EU-jäsenyydestä olleen Suomelle hyötyä.

Suurin huolenaihe on nuorille ilmastonmuutos, joka huolestuttaa 90 prosenttia nuorista. Nuoret kokevat turvattomuutta myös maailmanpoliittisesta tilanteesta.

Nuorisobarometri on vuodesta 1994 lähtien vuosittain toteutettu 15–29-vuotiaiden Suomessa asuvien nuorten arvoja ja asenteita kuvaava tutkimussarja. Vuoden 2018 Nuorisobarometri perustuu 1901 puhelinhaastatteluun. Vuoden 2018 barometrin teemana oli valta ja vaikuttaminen.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia
Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia