Presidentti Niinistö vastaanotti Yhteisvastuu 2014 -keräyksen tuoton

Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Yhteisvstuukeräyksen tuoton luovuttivat Oulun hiippakunnan piispa, keräyksen esimies Samuel Salmi, hallituksen puheenjohtaja Jukka Alho, keräysjohtaja Tapio Pajunen, Kirkkopalvelut ry:n johtaja Ilkka Mattila ja Tommi Puttonen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti vuoden 2014 Yhteisvastuukeräyksen tuoton tiistaina 21. lokakuuta Mäntyniemessä. Tämän vuoden keräyksen kotimaisena teemana oli saattohoito ja ulkomaisena kohteena ihmisoikeustyö Guatemalassa. Vuoden keräystuotto on noin 3,9 miljoonaa euroa.

Keräyksen arvo on kerättyä summaa suurempi, presidentti Niinistö sanoi. Hänen mukaansa Yhteisvastuukeräys pysäyttää kiireisen elämän keskellä miettimään lähimmäistä. Keräyksen suojelijana toimiva presidentti Niinistö esitti myös kiitoksensa järjestäjille ja kerääjille:”Teette arvokasta työtä”. 

Yhteisvastuukeräykseen osallistuivat kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat ja noin 35 000 vapaaehtoista talkoolaista.

Ensi vuoden Yhteisvastuukeräys tukee Haitin lasten ja nuorten koulutusta sekä koulujen rakentamista. Kotimainen erityiskohde on Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminnan tukeminen.