Presidentti Niinistö vastaanotti Yhteisvastuukeräyksen tuoton

Keräyksen esimies Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura luovutti keräyksen tuoton presidentti Niinistölle. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti vuoden 2019 Yhteisvastuukeräyksen tuoton perjantaina 8. marraskuuta Presidentinlinnassa. Keräyksen kokonaistuotto oli yhteensä 3 069 473,52 euroa. Yhteisvastuukeräyksen kohteena on lasten ja nuorten koulunkäynnin tukeminen.

Presidentti Niinistö totesi, että keräyskohde on tärkeä, sillä juuri koulutus ja erityisesti tyttöjen koulutus on ratkaisevassa asemassa myös kehitysmaissa.

Keräyksen tuotolla tuetaan Suomessa vähävaraisten lasten ja nuorten koulutukseen liittyviä hankintoja ja muita kustannuksia. Ulkomaisena kohteena ovat lasten koulutuksen tukeminen mm. Keniassa, jossa varoilla muun muassa kannustetaan perheitä laittamaan lapsensa kouluun ja koulutetaan opettajia. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräystä olivat luovuttamassa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura, Kirkkopalveluiden hallituksen puheenjohtaja Mikael Pentikäinen, Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila, rap-artisti, koulunkäyntiavustaja Anssi Sumiloff ja keräysjohtaja Tapio Pajunen. Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia