Presidentti Niinistö vierailee Meri-Lapissa

Tasavallan presidentin kanslia
Tiedote 43/2013
2.9.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee Meri-Lapin alueella perjantaina 6. syyskuuta 2013. Matkan aikana presidentti Niinistö tutustuu rajayhteistyöhön, lapsi- ja nuorisotyöhön, ruokatuotantoon sekä metsäteollisuuteen ja on myös alueen asukkaiden tavattavissa.

Ohjelma alkaa Keminmaasta Pohjanrannasta, jossa presidentti Niinistö tutustuu mm. Keminmaan nuorisokotiin. Lastensuojelusta ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemistä keskustellaan myös työlounaalla, jolle on kutsuttu alan asiantuntijoita Meri-Lapin alueelta. Lisäksi presidentti Niinistö käy Meri-Lapin ruokamessuilla, joilla paikalliset tuottajat ja elintarvikealan yritykset esittelevät tuotteitaan.

Keminmaasta presidentti Niinistö siirtyy Tornioon, jossa aiheena on rajayhteistyö. Tornion ja Haaparannan kaupunkien edustajat esittelevät rajayhteistyön toimintaa ja tulevaisuuden näkymiä Tornion kaupungintalolla. Presidentti Niinistö puhuu ja on kaupunkilaisten tavattavissa Torniossa Victorian torilla klo 16.15-17.

Vierailun päätteeksi presidentti Niinistö vierailee Kemissä Metsä Groupin tehtailla, jossa valmistetaan sellua ja kartonkia.