Presidentti Niinistö vieraili Hangossa

Yhteisselfiet presidentin kanssa! Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

Yhteisselfiet presidentin kanssa! Copyright © Tasavallan presidentin kanslia

”Onko teillä aina näin kauniit kelit?” tasavallan presidentti Sauli Niinistö kysyi saapuessaan aurinkoiseen Hankoon maanantaina 17. elokuuta. Presidentti matkusti Hankoon Kultaranta VIII-veneellä Naantalista.

Vierailu alkoi Hankoniemen koululta, jossa presidentti Niinistö oli oppilaiden tentattavana tasavallan presidentin kyselytunnilla. Hankoniemen yläasteella ja lukiossa on noin 200 oppilasta ja se on suurin suomenkielinen koulu Hangossa.

Alkupuheenvuorossaan presidentti Niinistö totesi, että viimeisimmän Nuorisobarometrin mukaan nuoria askarruttaa erityisesti kiusaaminen . ”Ei se ole mistään kotoisin”, presidentti sanoi. ”Me kaikki olemme kiinnostavia ihmisiä toinen toiselle. On järjetöntä tehdä kiinnostuksen kohteesta kiusaamisen kohde”. Vaikka kiusaaminen on monesti ajattelemattomuutta, siinä ei ole voittajia, presidentti muistutti.

Koululaiset kysyivät muun muassa mm. presidentin kouluajoista ja haaveammatista (urheiluselostaja), presidentin työstä, Itämeren tilanteesta, Venäjästä sekä kiinnostavimmasta henkilöstä, jonka presidentti tuntee. ”Ehkä juuri te, tällä hetkellä?”, presidentti Niinistö vastasi. ”Meitä on niin moneksi. Ihmiset ovat ylipäätään hyvin kiinnostavia, jos vaivautuu paneutumaan toisen ajatusmaailmaan.” 

Kyselytunnin lopuksi oppilaat kysyivät presidentiltä elämänohjetta. ”Luottakaa itseenne ja luottakaa toisiinne”, presidentti sanoi.

110 vuotta polkupyöriä

Kouluvierailun jälkeen presidentti Niinistö tutustui Helkama Veloxin polkupyörätehtaaseen. Yhtiö viettää tänä vuonna 110-vuotisjuhlaa ja Jopo-pyöräkin täyttää 50 vuotta.

Omistaja Satu Helkama ja toimitusjohtaja Jari Elamo kertoivat presidentti Niinistölle konsernista ja sen historiasta. Toimitusjohtaja Elamon mukaan Helkama on siirtänyt polkupyörävalmistusta takaisin Suomeen ja suomalaisuudesta aiotaan rakentaa merkittävä kilpailuetu.

Tehdaskierroksella presidentille esiteltiin mm. polkupyörien maalausprosessia ja kokoamislinjaa. ”On hienoa nähdä, että joku yritys kotimaistaa tuotantoaan. Kiitos hienoista pyöräilyhetkistä”, presidentti sanoi tervehdyksessään tehtaan työntekijöille.

Kansalaistapaaminen Itäsatamassa

Hangon-vierailu päättyi Itäsatamaan, jossa presidentti Niinistö tapasi kaupunkilaisia. Presidentti Niinistö puhui kansalaistapaamisessa mm. taloustilanteesta.

”Se on varmasti vaikea. Haluan muistuttaa, että meillä on ollut ennenkin hankalia aikoja, muun muassa 90-luvulla. Niistä selvittiin aivan loistavalla tavalla. En mene lupaamaan, että tästä selvittäisiin yhtä nopeasti, yhtä ylös, mutta aivan varmasti selvitään. Viime kädessä se on meistä  jokaisesta suomalaisesta itsestä kiinni.”

Kuvia

Hankoniemen yläasteen ja lukion oppilaat tenttasivat presidentti Niinistöä  kyselytunnilla. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Koululaiset kysyivät muun muassa presidentiltä mm. kouluajoista ja haaveammatista, presidentin työstä, Itämeren tilanteesta ja Venäjästä. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Kyselytunnin lopuksi oppilaat kysyivät presidentiltä elämänohjetta. 'Luottakaa itseenne ja luottakaa toisiinne', presidentti sanoi. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Kouluvierailun jälkeen presidentti Niinistö tutustui Helkama Veloxin polkupyörätehtaaseen toimitusjohtaja Jari Elamo (kesk.) johdolla,  Seija Kankkunen (vas.) kokoaa 50 vuotta täyttävää pyörämallia, Jopoa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia  Tuotantotyöntekijä Juha Tukiaisen (oik.) pyöränkokoamista seuraavat 110-vuotta täyttävän Helkama Veloxin pääomistaja Satu Helkama (vas.), toimitusjohtaja Jari Elamo, presidentti Sauli Niinistö,  osto- ja tuotantojohtaja Tero Valtonen ja tuotantopäällikkö Markku Saarinen. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Hangon-vierailu päättyi Itäsatamaan, jossa presidentti Niinistö tapasi kaupunkilaisia. Vastassa oli Hankon kaupungin johtoa. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Presidentti Niinistö puhui kansalaistapaamisessa mm. taloustilanteesta. 'Haluan muistuttaa, että meillä on ollut ennenkin hankalia aikoja, muun muassa 90-luvulla. Niistä selvittiin aivan loistavalla tavalla.' Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Hangon-vierailu päättyi Itäsatamaan, jossa presidentti Niinistö tapasi kaupunkilaisia. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia Yhteiselfiet presidentin kanssa! Copyright © Tasavallan presidentin kanslia
Aurinkoiselle torille oli kerääntynyt suuri joukko kaupunkilaisia. Copyright © Tasavallan presidentin kanslia