Presidentti Niinistö vieraili Pohjois-Savossa

Kuva: LehtikuvaPallo-Kerho 37:n juniorit ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kuva: Lehtikuva

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki 18.–19. syyskuuta kotimaanmatkan Iisalmeen ja Varkauteen. Vierailun aikana presidentti Niinistö tapasi kaupunkien edustajia, koululaisia, paikallista urheiluväkeä ja yrittäjiä.

Ohjelma alkoi tiistaina 18. syyskuuta Vieremältä, jossa presidentti Niinistö tutustui metsäkoneita valmistavan Ponsse Oyj:n tehtaaseen. Iisalmessa presidentti Niinistö tapasi kaupungin johtoa sekä osallistui urheiluseura Pallo-Kerho 37:n 75-vuotisjuhliin, jossa hän piti juhlapuheen.

Presidentti Niinistö otti puheessaan esiin mm. nuorten syrjäytymisen ja siihen liittyvän keskustelun. ”Olen useaan kertaan todennut, että jokainen meistä voi tehdä jotain. Jokainen meistä voi tässä olla toimija ja tekijä, antaa oman panoksensa lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi”.

Kuva: LehtikuvaPonssen toimitusjohtaja Juho Nummela (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgren (oik.) esittelivät Ponssen metsäkonetta presidentti Sauli Niinistölle Vieremällä.Kuva: Lehtikuva

”Oman panoksensa antavat joka päivä noin 500 000 suomalaista vapaaehtoista, jotka toimivat urheiluseuroissa lasten ja nuorten parissa. Olen täällä tänään osoittamassa heille syvän kunnioitukseni. Heidän työnsä ei ole niksinikkarointia, se on mitä arvokkainta toimintaa kaikkien lasten ja nuorten hyväksi”, presidentti Niinistö sanoi. Erityiskiitokset sai pitkään jalkapallon parissa vapaaehtoistyötä tehnyt PK-37 -sihteeri Marja Lipponen.

Puheen jälkeen tasavallan presidentti vihki käyttöön uuden tekonurmikentän Kankaan liikuntakeskuksessa.

Varkaudessa koululaistapaaminen

Keskiviikkona presidentti Niinistö vieraili Varkaudessa, jossa hän kävi keskusteluja kaupungin edustajien kanssa sekä tapasi koululaisia.

Keskusteluissa käytiin läpi kaupungin tilannetta sekä tulevaisuuden haasteita. Kuoppakankaan koululla kouluruokailun jälkeen järjestettiin yläasteen oppilaille presidentin kyselytunti. Presidentin alustuksen jälkeen oppilaat esittivät kysymyksiä, jotka koskettelivat niin presidentin työtä, nuorten syrjäytymiseen ja koulukiusaamiseen liittyviä ongelmia kuin presidentin vapaa-ajan harrastuksiakin.

Matka päättyi käyntiin voimalaitos- ja teollisuuskattiloita valmistavassa Foster Wheeler Energia Oy:ssa.