Presidentti Niinistö vieraili Porvoossa ja tarkasti Puolustusvoimien paikallispuolustusharjoituksen

Presidentti Niinistö tarkasti Kaartin jääkärirykmentin johtaman Kehä 1/22-paikallispuolustusharjoituksen. Kuvassa myös puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen ja MPK:n piiripäällikkö Vesa Sundqvist. Kuva: Lotta Laaksonen/Puolustusvoimat

”Luvut, jotka kertovat reserviläisten ja muidenkin suomalaisten halusta olla jollakin tavalla mukana maanpuolustustyössä, ne ovat nyt huipussaan”, tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi vieraillessaan Porvoossa torstaina 10. maaliskuuta 2022.

Vierailun aluksi presidentti Niinistö tarkasti Kaartin jääkärirykmentin Kehä 1/22 -paikallispuolustusharjoituksen. Presidentti tutustui paikallispataljoonan toimintaan sekä keskusteli puolustusvoimien henkilökunnan ja harjoitukseen osallistuvien eri viranomaisten ja reserviläisten kanssa.

Presidentti Niinistö kertoi, että harjoitukseen osallistuvien asenne teki vaikutuksen: ”Tahto. Se asenne, joka mukana olevilla oli. Tahto tehdä tehtävänsä ja olla maanpuolustuksessa mukana.” 6.–11. maaliskuuta järjestettävän harjoituksen tavoitteena on kehittää paikallisjoukkojen suorituskykyä ja harjoitella viranomaisten yhteistoimintaa.

Tarkastuskäynnin jälkeen presidentti Niinistö tapasi Porvoon kaupungin edustajia kaupungintalolla. Tapaamisessa aiheina olivat Porvoon seudun ajankohtaiset kysymykset. Porvoon nuorisovaltuutettujen kanssa presidentti keskusteli valtuuston toiminnasta sekä nuorten arjesta ja voinnista. Nuorisovaltuustossa on 24 valtuutettua ja he edustavat Porvoon kouluja, oppilaitoksia ja muita nuorten ryhmiä.