Presidentti Niinistö vieraili Tampereella

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili Tampereella lauantaina 20. tammikuuta 2024. Vierailulla presidentti keskusteli kaupungin ja Pirkanmaan alueen edustajien kanssa sekä tapasi tamperelaisia liikkumisen merkeissä Sorsapuistossa.

Pellervon päiväkodin lapset lauloivat presidentille luistelulaulun Sorsapuistossa. Kuva: Riikka Hietajärvi/Tasavallan presidentin kanslia

Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan alueen edustajia presidentti Niinistö tapasi Raatihuoneella vierailun aluksi. Tapaamisen jälkeen presidentti totesi medialle kaupungin saaneen paljon hyviä asioita aikaiseksi etsimällä ratkaisuja yhdessä. ”Keskeistä on se tapa, millä täällä isoja asioita, vähän mielikuvituksellisiakin ulkopuolisen korvaan, on lähdetty yhdessä tekemään.”

Yhtenä pääteemoista presidentin mukaan vierailulla oli myös liikunta. ”Meidän pitäisi saada suomalaiset ja erityisesti nuoret liikkumaan huomattavasti enemmän”, presidentti totesi medialle. Tampereen kaupunki on osallistunut aktiivisesti presidentti Niinistön viime syksynä käynnistämään liikkumishaasteeseen.

Osana vierailun ohjelmaa presidentti Niinistö osallistuikin Tampereen kaupungin Sorsapuistossa järjestämään yleisöluisteluun. Napakasta pakkassäästä huolimatta paikalle oli saapunut satoja tamperelaisia presidenttiä tapaamaan tai muuten nauttimaan luistelusta. Pellervon päiväkodin lapset lauloivat luistelun lomassa presidentille luistelulaulun ja yhteiskuvat presidentin kanssa olivat haluttuja.

Vierailulla presidentti tutustui myös Tammelan uuteen stadioniin ja ennen virallisen ohjelman alkua lämmitteli pelaamalla kiekkoa paikallisten Tapparan ja Ilveksen legendojen kanssa Nokia-areenalla.