Presidentti Niinistö vieraili Uskalla Yrittää -finaalissa

Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Kuva: Jon Norppa/Tasavallan presidentin kanslia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili nuorten yrittäjyyskilpailu Uskalla Yrittää virtuaalitapahtumassa keskiviikkona 21. huhtikuuta 2021.

Puisia klapitelineitä, kotijäätelöä, ympäristöystävällistä tiskiainetta, jazzia, puurusetteja –  Uskalla Yrittää -tapahtuman virtuaalisilla messuosastoilla presidentille esiteltiin monenlaisia innovatiivisia yritysideoita. Kaksipäiväisessä finaalissa nuoret kertoivat Vuosi yrittäjänä ja Pikkuyrittäjät -ohjelmissa perustetuista yrityksistään tuomaristolle ja yleisölle. Tänä vuonna mukana on yhteensä 66 yritystä eri puolilta Suomea.

Tervehdyksessään messujen avajaisissa presidentti Niinistö sanoi nuorille yrittämisen vaativan päättäväisyyttä, omistautumista ja ahkeruutta. Siihen kuuluu haasteita, mutta parhaimmillaan se on vapautta toteuttaa itseään ja tehdä sitä, mistä on innostunut.

”Yrittäjyydessä, kuten muussakin elämässä, on hyvä pitää mieli avoinna uuden oppimiselle. Omaan tekemiseen kannattaa luottaa. Ja jos ei heti osaa, voi oppia. Te olette luoneet toinen toistaan kiinnostavampia tuoteideoita. Jokainen teistä on nähnyt vaivaa oppiakseen uutta. Seisotte selkä suorana oman ideananne ja työnne takana. Kuten kuuluukin”, hän totesi.

Uskalla yrittää -finaali on Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä Vuosi yrittäjänä ja Pikkuyrittäjät -ohjelmien päätöstapahtuma. Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa nuoret perustavat osana 9. luokan sekä toisen ja korkea-asteen koulutuksen opetusta harjoitusyrityksen, jota he pyörittävät lukuvuoden ajan. Pikkuyrittäjät-ohjelma on alakoulun 4-5. luokkalaisten oma yrittäjyysohjelma, jossa keksitään idea ja otetaan se käyttöön 9 viikkoa kestävän ohjelman aikana.

Vuosi Yrittäjänä -ohjelman voittajat pääsevät edustamaan Suomea 41 maan European Company of The Year -kilpailussa.