Presidentti Niinistö Viron 100-vuotisjuhlallisuuksiin Tartoon 

Tasavallan presidentti osallistuu Viron 100-vuotisjuhlallisuuksiin Tartossa 22. kesäkuuta 2018. Viron presidentti Kersti Kaljulaidin kutsusta Tarttoon saapuvat myös Islannin, Latvian, Liettuan, Puolan ja Georgian presidentit. 

Päivä alkaa Tarton pormestarin Urmas Klaasin tarjoamalla lounaalla, jonka jälkeen on vuorossa tutustuminen Tarton yliopistoon. Yliopistovierailun jälkeen presidentit tapaavat vielä lukio-oppilaita Ahhaa-tiedekeskuksessa. Ohjelmassa on myös presidentti Kaljulaidin tarjoama illallinen.

Juhlapäivä huipentuu opiskelijoiden Gaudeamus-laulu- ja tanssijuhliin. Gaudeamus on Baltian suurin opiskelijoiden laulu- ja tanssijuhla. Se tuo Tarttoon yli 4000 laulajaa ja tanssijaa.

Viron tasavallan virallinen 100-vuotispäivä oli 24.helmikuuta 2018. Juhlinta alkoi kuitenkin jo huhtikuussa 2017, kun tuli kuluneeksi sata vuotta virolaisten asuinalueiden yhdistämisestä hallinnolliseksi kokonaisuudeksi. Juhlat jatkuvat 2. helmikuuta 2020 saakka, jolloin on takana tasan sata vuotta Tarton rauhansopimuksen allekirjoittamisesta.